Ε - 65: "Αντίο Άρτα"... από τους ορεινούς μας !!


Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό σχόλιο στην ιστοσελίδας μας, σχετικά με τον Ε-65 και το γεγονός ότι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Άρτας, θα χρησιμοποιούν την καινούργια οδική αρτηρία για τις όποιες μετακινήσεις τους. (ΦΩΤΟ)




 Όπως ήδη είναι γνωστό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα που είναι το πρώτο του αυτοκινητόδρομου Ε65 το οποίο θα δοθεί στην κυκλοφορία και το οποίο παρακάμπτει όλες τις στροφές του Δομοκού.


Σχολιάζαμε λοιπόν χθες ότι ο δρόμος Ε -65 θα "εξυπηρετεί" τις ορεινές περιοχές της Άρτας, όπως εκείνης των Ραδοβυζίων μέσω Καρδίτσας και φυσικά τις απομονωμένες περιοχές των Κεντρικών Τζουμέρκων, μέσω Τρικάλων...

Οι χιλιάδες αναγνώστες της σχετικής ανάρτησης, χαρακτήρισαν το σχόλιο εύστοχο και μάλιστα υπογράμμιζαν ότι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών θα πουν "Αντίο στην Άρτα" για τις μετακινήσεις τους σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα σημείωναν ότι αν γίνει και η σήραγγα Τυμπάνου μήκους 1500 m θα αναβαθμιστεί ο Εθνικός δρόμος Άρτας - Καρδίτσας.

Είναι γεγονός ότι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της περιοχής των Άνω Ραδοβυζίων μετακινούνται μέσω αυτού του δρόμου.

Τύμπανος
Η βελτίωση και ουσιαστική αναβάθμιση αυτού του οδικού άξονα είναι ένα σημαντικό έργο για την Αργιθέα, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία γενικότερα.


 Με τη βελτίωση του οδικού άξονα Τρικάλων – Άρτας και την κατασκευή του έργου συμπληρώνεται ο αυτός ο οδικός άξονας, σε συνέχεια του ήδη κατασκευασμένου από ΕΣΠΑ 2007-2013 οδικού τμήματος «Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά» με παράκαμψη των οικισμών. 

 Πρόκειται για ένα έργο, που βοηθά στην οδική σύνδεση από τα Τρίκαλα μέχρι την Άρτα και διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ομαλή διακίνηση των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα.

 Σκεφτείτε πως με το που θα δοθεί στην κυκλοφορία και η Ε65 από τη Λαμία στα Τρίκαλα θα χρειαζόμαστε μόνο 40 λεπτά και μέχρι τα παράλια του Ιονίου σε 60 λεπτά!

Νίκος Κοντογιώργος







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ