Φωτογραφική αποστολή στην Kοιλάδα του Αχελώου


- Για φωτογράφιση του έναστρου ουρανού. (Εικόνα από Μεγαλόχαρη Άρτας)

Από τις 16 Αυγούστου ο φωτογράφος-ορειβάτης Κωνσταντίνος Βασιλακάκος βρίσκετε στην περιοχή της Κοιλάδας. Στόχος της επίσκεψης του είναι να φέρει εις πέρας μια σπουδαία φωτογραφική αποστολή που του έχει αναθέσει ο Αντώνης Κοσσυβάκης.



Η αποστολή έχει στόχο να αναδείξει παγκόσμιος την κοιλάδα του Αχελώου. Συγκεκριμένα στον Κωνσταντίνο έχει ζητηθεί να δημιουργήσει ένα time-lapse όπου αυτό θα περιλαμβάνει πλάνα από τα river party, πλάνα με την κίνηση του νυχτερινού ουρανού πάνω από την κοιλάδα του Αχελώου καθώς και πλάνα από τις κορυφές των βουνών (Αστρί, Ζιούρα, Γάβρογος, Κοκκινόλακος και γενικότερα τα όρη Βάλτου και Άγραφα).

Η δουλειά αυτή έχει ζητηθεί και θα προβληθεί από μεγάλα και γνωστά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και θα είναι μεγάλη προβολή και διαφήμιση για την περιοχή. Μέχρι στιγμής έχει διανυκτερεύσει πέντε βράδια στις κορυφές και θα επαναλάβει τις διανυκτερεύσεις για αρκετές νύχτες ακόμα για να μπορέσει να βγάλει πολλά πλάνα.

Η κοιλάδα του Αχελώου έχει εντυπωσιάσει τον Κωνσταντίνο μιας και του θυμίζει τον δικό του τόπο Πετρίλο (Άγραφα Καρδίτσας).

Αυτό που το αρέσει πολύ είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι αρκετά φιλικοί, ο ορεινός όγκος που περιβάλει όλη την περιοχή καθώς και η θέα του Αχελώου από ψηλά είναι καταπληκτική.

Πιστεύει πως στην περιοχή θα μπορούσαν να γίνουν πολλές δραστηριότητες όπως: αναρρίχηση, αυτοπαρατήρηση με τηλεσκόπια, ορεινές πεζοπορίες, διαδρομές με ποδήλατά, ορειβατικό σκι καθώς και freeride σκι και snowboard.


Μας έχει βεβαιώσει δε (ο Κωνσταντίνος) ότι θα επισκεφτεί την περιοχή τον χειμώνα για να μπορέσει να αποθανατίσει την κοιλάδα του Αχελώου ντυμένη στα λευκά καθώς και για να διανυκτερεύσει στις κορυφές. Ο Κωνσταντίνος είναι αυτοδίδακτος επαγγελματίας φωτογράφος. Ασχολείται με την φωτογραφία από το 2012.

Αστρικό μπάνιο... στα Μηλιανά

Έχει διανυκτερεύσει σε πάρα πολλές κορυφές. Έχει κάνει σόλο χειμερινή διανυκτέρευση στο Βουνό Βουτσικάκι, έχει κοιμηθεί 3 βράδια στο Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου, έχει βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από το Έβερεστ καθώς και έχει διανυκτερεύσει κοντά στις 40 νύχτες σε κορυφές βουνών.

Κοιτάζοντας την κοιλάδα του Αχελώου από ψηλά...

Ονειρεύεται να εξερευνήσει και να διανυκτερεύσει στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τον Κωνσταντίνο Βασιλακάκο εν ώρα δουλειάς και τον γαλαξία μας που βρίσκεται πάνω από την Μεγαλόχαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018.

Σε αυτά τα link μπορείτε να δείτε την δουλειά του:






Η εικόνα είναι από το Αστρί και έχει τίτλο: Αντίο Αδερφέ μου.. Δώσε τα χαιρετίσματα στην Άρτα



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ