Capital Controls: Νέο όριο αναλήψεων από την Παρασκευή


Από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε εφαρμογή  τα νέα μέτρα χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών και τα ΑΤΜ των τραπεζών θα δίνουν τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.



Η δυνατότητα ανάληψης 1.800 ευρώ σωρευτικά ανά μήνα από την 1η Σεπτεμβρίου αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή για τους καταθέτες καθώς μέχρι και την Πέμπτη θα μπορούν να πραγματοποιούν μόνο κάθε δεύτερη Παρασκευή ανάληψη 840 ευρώ.

Παράλληλα η χαλάρωση των περιοριστικών όρων περιλαμβάνει επίσης νέα μέτρα για εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες και θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη.

Επίσης οι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος λογαριασμός.

Θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετική τράπεζα από εκείνη που τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.

Πάντως περαιτέρω ανάληψη άνω του ποσού των 1.800 ευρώ, ισχύει μόνο για όσους καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ