Ύμνος για την Ήπειρο από την Αυστριακή τηλεόραση!


Διάρκειας τεσσάρων ωρών ήταν το αφιέρωμα στην Ελλάδα -"σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών", όπως αναφερόταν σχετικά - που παρουσίασε το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III) στο πλαίσιο των εκπομπών του, Ενημέρωσης και Πολιτισμού. (Βίντεο)



Το αφιέρωμα περιελάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονταν, με την δεξιοτεχνία των δημιουργών τους, οι φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αναφοράς των ντοκιμαντέρ, αλλά και γενικότερα "η ιδιαιτερότητα του ζωτικού χώρου Ελλάδα με όλες τις πτυχές του". 

"Ελλάδα : Από τις κορυφές (των βουνών) έως τη θάλασσα" ήταν ο τίτλος του πρώτου ντοκιμαντέρ με θέμα την Ήπειρο και τη "μοναδικότητα των ορεινών χωριών" της.

Ένα ταξίδι από τα βουνά μέχρι τις παραλίες της περιοχής, πραγματικός ύμνος για την Ήπειρο από την Αυστριακή τηλεόραση!

Τα υπόλοιπα ντοκιμαντέρ ήταν αφιερωμένα στη Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και το πέμπτο αποτέλεσε ένα ταξίδι από το Μεσολόγγι και τους Δελφούς μέχρι την Αθήνα.

Το αφιέρωμα εδώ

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ