Ιωάννινα:Ολοκληρώθηκε το τεστ «τυφλής» προσέγγισης!


Από το διάστημα... στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Μια νέα αρχή που μπορεί να σημάνει το τέλος των προβλημάτων στην προσέγγιση του τοπικού αερολιμένα, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο και τις ημέρες της χαμηλής νέφωσης..



Η διαδικασία προσέγγισης που αναπτύσσεται μέσω του δορυφορικού συστήματος, ολοκληρώθηκε και αργά το μεσημέρι της Τρίτης πήραν τέλος και οι δοκιμές που έκανε με συνεχείς πτήσεις πάνω από τα Γιάννινα και την ευρύτερη περιοχή, το αεροσκάφος της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το ίδιο αεροσκάφος θα συνεχίσει τις μετρήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στην Κω και στην Μυτιλήνη, τις οποίες θα ολοκληρώσει μέχρι την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο που έκανε τον σχετικό έλεγχο δεν προσγειώθηκε στα Γιάννινα καθώς δεν είχε την δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα και έτσι με την ολοκλήρωση του ελέγχου έφυγε για την Θεσσαλονίκη.

Το δορυφορικό σύστημα αναπτύσσεται ταυτόχρονα στα τέσσερα συγκεκριμένα αεροδρόμια, τα πρώτα που επέλεξε η χώρα μας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να εφοδιάσει στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon που υλοποιεί από κοινού με την Κύπρο, την Μάλτα και την Ιταλία.

Η Ιταλία αποτελεί τον επικεφαλής εταίρο του έργου και αυτός είναι ο λόγος όπου τις μετρήσεις και τον έλεγχο τον διενεργεί η Ιταλική Υπηρεσία Αεροπορίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν απαιτεί καμία επίγεια υποδομή, καθώς όλα λειτουργούν από τον δορυφόρο, ενώ τον σχετικό εξοπλισμό φέρουν πλέον τα περισσότερα αεροσκάφη, ακόμη και εταιριών χαμηλού κόστους.

Το ίδιο, δορυφορικό σύστημα πάντως έχει αξιοποιηθεί σε αρκετά αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών, ακόμη και σε ορεινά ελικοδρόμια, με άριστα αποτελέσματα.

Στόχος τόσο της Ελλάδας όσο κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι η επέκτασή του και σε άλλα αεροδρόμια, αφού επιλογή όλων είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δορυφορικές δυνατότητες του «Γαλιλαίου».
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ