Παράθυρο για κατάργηση των εξετάσεων του Ιανουαρίου


Παράθυρο για την κατάργηση των εξετάσεων του Ιανουαρίου, όπως προτείνονται στο νέο σύστημα εισαγωγής για τα ΑΕΙ, άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.



Επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο υπουργός μιλώντας προ ολίγου στον Realfm 97,8, στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική ο κ. Γαβρόγλου απάντησε:

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Ενώ η πρόταση αναφέρει ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο εάν είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου (με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό), ο κ. Γαβρόγλου λέει ότι οι μαθητές μπορούν να μην συμμετάσχουν καν στις εξετάσεις, ανοίγοντας δρόμο προς κατάργηση των «ενδιάμεσων» εξετάσεων.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται η καθιέρωση βάσεων ανά σχολή, αντί του ορισμού συγκεκριμένου αριθμού εισακτέων, δηλαδή κάθε σχολή θα ορίζει μία βάση και όσοι την περνούν θα εισάγονται σε αυτή ανεξαρτήτως αριθμού.

Τώρα εισάγονται τόσοι υποψήφιοι μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

kathimerini.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ