Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας


-13 συμβάντα εκ των οποίων 11 σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις 

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας τις τελευταίες ημέρες με την μια πυρκαγιά να ξεπηδά μετά την άλλη σε διάφορα σημεία του νομού. Το γεγονός ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο έως και χθες ήχησαν περισσότερες σειρήνες... 



πυροσβεστικών οχημάτων απ’ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τους πολίτες που ρωτούν να μάθουν κάθε τόσο τι σημαίνει.

Μια μόνο αναζήτηση των στοιχείων, καταδεικνύει ότι μέσα στο τελευταίο πενταήμερο έχουν καταγραφεί 13 συμβάντα εκ των οποίων μόνο δυο είναι αστικές πυρκαγιές, δηλαδή σε σπίτια (27 Αυγούστου στο Αθαμάνιο και την ίδια ημέρα σε σπίτι στη Ράχη), ενώ οι υπόλοιπες έχουν σημειωθεί είτε σε δασικές είτε σε χορτολιβαδικές ακόμη και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

 Το… σερί των ημερών

Στην φωτιά που ξέσπασε στην Γραμμενίτσα η πυροσβεστική έδρασε άμεσα κατασβήνοντας την, σε καλλιεργήσιμη έκταση μάλιστα όπου καίγονταν ελαιόδεντρα. Ειδικότερα χθες με αρκετά έντονο άνεμο, που αποτελεί σύμμαχο όχι των πυροσβεστών αλλά της φωτιάς, απαιτούνταν αυξημένη προσπάθεια για την άμεση κατάσβεση.

Στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα και κοντά στην γέφυρα Καλογήρου, η κατάσβεση έγινε άμεσα από την Πυροσβεστική Άρτας.

Στην περιοχή μεταξύ Πέτρας και Στρογγυλής επιχειρούσε η ΠΥ Φιλιππιάδας για άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε εκείνη την έκταση, με τη συνδρομή και πυροσβεστικού οχήματος από την Άρτα.

Η φωτιά εκεί στην περιοχή του βάλτου ήταν μεγάλη και η επιχείρηση εξακολουθούσε και μετά το μεσημέρι. Το… σερί των πυρκαγιών στα όρια του νομού ξεκίνησε από Παρασκευή 25 Αυγούστου με δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φιλοθέης.

Ακoλούθησαν το Σάββατο τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην πεδιάδα και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις σε Βίγλα και Ράχη, ενώ εγκαίρως επενέβηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια μέρα και σε αστική πυρκαγιά στο Αθαμάνιο, όπου ξέσπασε φωτιά σε κατοικία.

Την Κυριακή δασική πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε στην περιοχή Θεοδωριάνων και την ίδια ημέρα αστική πυρκαγιά σε σπίτι στην Ράχη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε επίσης την Κυριακή στην περιοχή Πηγές, η οποία αντιμετωπίστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αστροχωρίου που επιχειρούσε για δυο 24ωρα και χρειάστηκε η παρέμβαση από αέρος καθώς επεκτείνονταν σε δύσβατη δασώδη περιοχή.

Μετά από τέσσερις εναέριες επεμβάσεις από πυροσβεστικό αεροπλάνο καναντέρ τέθηκε υπό έλεγχο και πεζοπόρο τμήμα μπόρεσε στην συνέχεια να επιχειρήσει για την κατάσβεση.

 .ixotisartas.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ