Μαχαίρωσαν το δήμαρχο Ελευσίνας


Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Δημαρχείο Ελευσίνας δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα (28/08/2017) ο δήμαρχος, Γιώργος Τσουκαλάς.



Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, όταν ένας συμβασιούχος επιτέθηκε και μαχαίρωσε στο μηρό τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος αμέσως μετά την επίθεση διέφυγε, εργάζεται στο δήμο Ελευσίνας με σύμβαση η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος διακομίσθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου ενώ η Αστυνομία αναζητούσε τον δράστη.

Λίγο αργότερα, ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, σε καφετέρια της Ελευσίνας και κρατείται στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνεργάτες του κ. Τσουκαλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι γιατροί σημείωσαν ότι ο δήμαρχος γλύτωσε τα χειρότερα, καθώς η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν άμεση, το οποίο άλλωστε απέχει από το δημαρχείο μόλις 3,5 χλμ.

Τα αίτια της επίθεσης

 

Το κίνητρο της επίθεσης του 35χρονου συμβασιούχου χειριστή οχημάτων κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

Συνεργάτες του δημάρχου με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν ότι είναι άδικο να αναφέρεται ο 35χρονος ως πρώην εργαζόμενος του Δήμου καθώς εργάζεται κανονικά. Πάντως υπάλληλοι του Δήμου τον περιγράφουν ως άνθρωπο οξύθυμο και μοναχικό.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με δική του ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.
Παράλληλα, το σύνολο της Αυτοδιοίκησης καταδίκασε την πρωτοφανή αυτή επίθεση.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ' ένα ανοχύρωτο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ