Β. Ήπειρος: Δεκάδες προσαγωγές στη Χιμάρα…


- Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ράμα για τον αφελληνισμό.. 

Με προσαγωγές και πολύωρες ανακρίσεις απάντησε η κυβέρνηση των Τιράνων στις αντιδράσεις που προβάλουν οι κάτοικοι της Χιμάρας, προκειμένου να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.



Τις τελευταίες ώρες η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα. 

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Χιμάρας σε συνεδρίασή του θα επικύρωνε την κυβερνητική απόφαση για την ανάπλαση της περιοχής, που ισούται με την δήμευση περιουσιών που ανήκουν σε μειονοτικούς και κατεδαφίσεις κτιρίων. 

Περίπου διακόσιοι κάτοικοι της Χιμάρας προσπάθησαν να παραστούν στη συνεδρίαση, η οποία διαφημίζονταν ως ανοιχτή για συμμετοχή όλων. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους εμπόδισαν την είσοδο. Η συνεδρίαση ματαιώθηκε και στο εξής δράση ανέλαβε η Αλβανική αστυνομία.

Οι προσαγωγές τις τελευταίες 48 ώρες είναι δεκάδες και όπως τονίζουν κύκλοι της μειονότητας σκοπό έχουν να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση τόσο της Ομόνοιας όσο και του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ΚΕΑΔ τονίζει ότι στόχος των δήθεν πολεοδομικών παρεμβάσεων είναι ο αφελληνισμός της περιοχής και καλεί την πολιτεία να σταματήσει τον εκβιασμό της κοινωνίας και την τρομοκράτηση από την αστυνομία.

«Κάτω από τέτοιες απειλές προφανώς θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο για να θεσμοθετήσει τις άνωθεν εντολές. Έχουν όμως ακυρωθεί εκ των προτέρων οι αποφάσεις του με τις αντιδράσεις του λαού της Χιμάρας.

Προφανώς τα φαινόμενα κατάλυσης οποιασδήποτε μορφής δημοκρατίας και δυνατότητας έκφρασης της κοινωνίας έχουν το γνωστό τέλος που έχει κάθε δικτατορία. Απ’ την άποψη αυτή το παράδειγμα των πολιτών της Χιμάρας αργά ή γρήγορα θα το συμμεριστεί η κοινωνία όλης της χώρας.

Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι πρώτος στόχος και πιο ευάλωτος κάθε μορφής αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι οι ομάδες των μειονοτήτων. Η καμπάνα στη Χιμάρα κτυπάει ηχηρά!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ομόνοια καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Χιμάρας και απευθύνει έκκληση να σταματήσει η τρομοκρατία και ο ξεριζωμός των κατοίκων.

Η Χιμάρα δεν έχει αναγνωριστεί ως μειονοτική περιοχή, καθώς την πολιτική του καθεστώς Χότζα ακολούθησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις της Αλβανίας μετά το 1990. 

Όμως σήμερα, εκεί ζει το πιο πολυπληθές και το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής μειονότητας.. Η παρουσία αυτή είναι που ενοχλεί τα Τίρανα και πίσω από τα σχέδια ανάπλασης κρύβει το σχέδιο πλήρους αφελληνισμού.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ