Έψαχναν λίρες του Αλή Πασά... βρήκαν σιφώνια από τουαλέτες


Ένας θησαυρός που δεν βρέθηκε ποτέ αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο καθώς όλοι περίμεναν τα εντυπωσιακά… ευρήματα. (φώτο)



Η ιστορία ξεκίνησε όταν τον Σεπτέμβριο του 2016 το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος να ξεκινήσει ανασκαφές στην περιοχή καθώς είχε πληροφορίες ότι υπάρχει ένας ανεκτίμητος θησαυρός.

Ο μύθος του χαμένου θησαυρού μόλις είχε ξεκινήσει. Το σενάριο ερχόταν να ενισχύσει και το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο που θα γινόταν οι ανασκαφές βρισκόταν κοντά σε εκείνο όπου στο παρελθόν υπήρχε το σαράι του σουλτάνου.

Ο πολίτης που υπέβαλε την αίτηση ήταν σχεδόν βέβαιος ότι ο θησαυρός από τα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν θαμμένος εκεί. Έτσι περίμενε υπομονετικά μέχρι το θέμα του να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και να εγκριθεί η χορήγηση της σχετικής άδειας για τις ανασκαφές.

Οι ανασκαφές στο πάρκο της πλατείας Άρεως

 

sdlytoih3

Η περίφημη άδεια εγκρίθηκε και χθες το πρωί τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από τα ξημερώματα στο τμήμα του πάρκου της πλατείας Άρεως με την παρουσία δύο εκπροσώπων του Δήμου Τρίπολης, ενός αιρετού ως εκπρόσωπος του Δήμου και ενός υπηρεσιακού παράγοντα από τη Διεύθυνση Οικονομικών αλλά και παρουσία της Αστυνομίας.

Οι εκσκαφείς άρχισαν να σκάβουν από τις 6.30 το πρωί και για 45 λεπτά, φθάνοντας σε βάθος δυο μέτρων. Η αγωνία είχε κορυφωθεί για όλους και κυρίως για τον άνθρωπο που είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στον θησαυρό που θα ανακάλυπτε.

 Οι αποκαλύψεις έφεραν απογοήτευση

 

sdlytoih2

Κι ενώ όλοι είχαν πεισθεί ότι τελικά θησαυρός υπάρχει, οι εκσκαφείς που έκαναν τις ανασκαφές διέψευσαν κάθε ελπίδα. Το μόνο που αντίκρισαν οι εργάτες και παρευρισκόμενοι ήταν μια πλεξίδα από σίδερα που πιθανόν αποτελούσαν τη βάση για τις παλιές υπόγειες τουαλέτες που υπήρχαν στην περιοχή.

Στο χώρο ακόμη βρέθηκαν ένα παλιό καζανάκι και τα πλακάκια από τις τουαλέτες που προϋπήρχαν στον χώρο. Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από το arcadiaportal.gr.

sdlytoih6
sdlytoih1 sdlytoih7 sdlytoih5

Η απογοήτευση τεράστια για τον κ. Βασίλη Παπαλαμπρακόπουλο ο οποίος είχε υποβάλει και το σχετικό αίτημα. Κανείς δεν γνωρίζει ωστόσο ακόμη αν θα υποβάλει καινούργιο προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα στην περιοχή.

Κόντρα  μεταξύ δημοτικών συμβούλων για το κόστος των εργασιών

 

Την ίδια ώρα το θέμα του θησαυρού έχει προκαλέσει αναστάτωση και στο δημοτικό συμβούλιο.  Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζιούμης αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του:

«Θα αναφερθώ στο οικονομικό θέμα το οποίο αφορά όλους τους συμπολίτες μας. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία εμείς είχαμε καταψηφίσει, που συναινεί για τη διενέργεια αυτής της έρευνας, αναφέρει ξεκάθαρα πως το κόστος για την έρευνα και την αποκατάσταση του χώρου το αναλαμβάνει ο ιδιώτης. Πώς λοιπόν χθες δούλευαν μηχανήματα και προσωπικό του δήμου;

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο, με τίνος εντολή, κατά παράβαση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου εργάζονταν εκεί και ποιος επωμίζεται το κόστος;

Όταν σας ζητάνε τα χωριά μηχανήματα και προσωπικό για να λύσουν βασικότατα προβλήματά τους τους λέτε ότι δεν έχετε, ενώ τώρα βρήκατε αμέσως.
Αναμένουμε απαντήσεις».

 newsbeast.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ