Βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα


- Μπορεί να πλήττει στόχους σε αποστάσεις από 2.778 χιλιόμετρα ως 5.556 χιλιόμετρα 

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα νωρίτερα την Τρίτη πιθανόν ήταν ένας βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς... 



...και χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, προκειμένου να κριθεί εάν η δοκιμή του ήταν επιτυχής ή όχι, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι δύο αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δήλωσαν ότι ο πύραυλος με βάση τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι ήταν ένας KN-17 ή Hwasong-12.

tlrnkro2

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένας βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς έχει τη δυνατότητα να πλήττει στόχους σε αποστάσεις από 2.778 χιλιόμετρα ως 5.556 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, δήλωση-προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως όλες οι επιλογές για να δοθεί μια απάντηση στην Πιονγκγιάνγκ «βρίσκονται στο τραπέζι».

tlrnkro1

«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς αυτό εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, η οποία αφορούσε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δήλωση του Τραμπ τελειώνει ως εξής: «Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».

 newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ