Κομπότι: Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές Αλβανών


Συνελήφθησαν, χθες (30-08-2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τέσσερις διακινητές και συγκεκριμένα ένας 52χρονος ημεδαπός και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 24 και 45 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν στην έξοδο της Ιόνιας Οδού στο Κομπότι Άρτας, τον 52χρονο ημεδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στο Ευηνοχώρι και στο Αντίρριο, ακόμη τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 24 και 45 ετών, διότι όπως προέκυψε επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε επίσης ότι τρεις εκ των λαθρομεταναστών είχαν δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και επιπρόσθετα σε βάρος δύο εξ αυτών εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα ενώ όπως προέκυψε οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλαν στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ