Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Συγχαρητήρια Γ. Βερνίκου στον Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή


Επιστολή έστειλε ο Γιώργος Βερνίκος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία αφορά τις παράνομες ναυλώσεις στις ελληνικές θάλασσες. Στην επιστολή αυτή ο κ. Βερνίκος εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του τόσο στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όσο και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

 Προς: · Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή - Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής · Αντιναύαρχο Λ.Σ. κον Σταμάτιο Ράπτη - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

CC: · Γραφείο Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα · Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη – Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής · Αντιναύαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Παρασκευά – Β’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το τελευταίο διάστημα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε σειρά παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής με σημαίες διαφόρων κρατών. Ήταν καιρός.

Οι παράνομες ναυλώσεις είναι μάστιγα στις ελληνικές θάλασσες, που πολλοί τις θεωρούν «ξέφραγο αμπέλι». Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ποτέ δεν φοβήθηκαν τον ελεύθερο και έντιμο ανταγωνισμό.

Οραματιζόμαστε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και συνεννόησης των λαών, ελεύθερης ναυσιπλοΐας, με ενιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις, τελωνειακές διατυπώσεις, ελέγχου και προστασίας των θαλασσών, εργασιακών σχέσεων και με κανόνες ασφάλειας.

Οραματιζόμαστε τη χώρα μας παγκόσμιο κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν πολλά. Στο μεταξύ όμως, αθέμιτες και παράνομες ναυλώσεις και πρακτικές είναι απαράδεκτες, χωρίς καμία δικαιολογία απ’ όσους, κρυφά ή φανερά, τις υποθάλπουν.

Θερμά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και σε όσους φορείς συνεργάζονται για τον εντοπισμό των παράνομων ναυλώσεων. Στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Με εκτίμηση Γιώργος Βερνίκος 

-Γενικός Γραμματέας ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ) -Μέλος Δ.Σ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
– Εκπρόσωπος των επαγγελματικών θαλαμηγών
 -Επίτιμος Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρακάτω πρόσφατη και ενδεικτική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

From: Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ [mailto:mme@yna.gov.gr]
Sent: Monday, July 03, 2017 3:11 PM
To: Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ <mme@yna.gov.gr>
Subject: Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στην Κάλυμνο

Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στην Κάλυμνο

Την 19η περίπτωση παράνομης ναύλωσης σε διάστημα περίπου ενός μηνός εντόπισε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Αυτή τη φορά, σε έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής ''IRDODE'', σημαίας Η.Π.Α. 

Από το ναυλοσύμφωνο, προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Το ''IRDODE'' είχε εκναυλωθεί από πέντε (05) αλλοδαπούς, για το χρονικό διάστημα από 26/06/2017 έως 03/07/2017. 

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά των υπαιτίων, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους, για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.


Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου