Ιόνια: Τετάρτη θα παραδοθεί το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα


Μεθαύριο Τετάρτη, 26 Ιουλίου, προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι τους Σελλάδες Άρτας (περιοχή Μενιδίου-Κομποτίου ).



Η παράδοση θα γίνει στις 12:30 από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο σημείο που σήμερα καταλήγει η παράκαμψη Αμφιλοχίας.

 Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για ένα από τα δύο εναπομείναντα τμήματα της Ιονίας Οδού (το άλλο είναι το Πέρδικα-Ιωάννινα), μήκους 27 χιλιομέτρων.

Η καθυστέρηση στο εν λόγω τμήμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο δυσεπίλυτο πρόβλημα  των απαλλοτριώσεων, ειδικά στην περιοχή του Κρίκελλου.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς θα δοθεί  τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών παρακάμπτοντας πλέον ένα από τα δυσκολότερα τμήματα της  εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων που περιλαμβάνει και το Μακρυνόρος.

Στο συγκεκριμένο τμήμα που θα παραδοθεί την Τετάρτη περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, αυτή του Μενιδίου, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων.

 agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ