Η πλατφόρμα της Google «μιλάει» πλέον και ελληνικά


- Διαθέσιμη και στη γλώσσα μας η τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης Text-to-Speech 

Τη δυνατότητα στους χρήστες της να κάνουν φωνητική αναζήτηση και στα ελληνικά δίνει πλέον η πλατφόρμα της Google, μέσω της τεχνολογίας Text-to-Speech. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές που ενσωματώνουν το Android, όσο και για iOS.



Το χαρακτηριστικό Text-to-Speech χρησιμοποιεί το προηγμένο νευρωνικό δίκτυο αυτόματης αναγνώρισης φωνής, που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα ομιλίας της Google, σημειώνεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σιγουρευτούν ότι οι ρυθμίσεις του κινητού τους τηλεφώνου είναι στα ελληνικά ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια αναζήτηση σε ποικίλες θεματικές ενότητες.

Παραδείγματος χάριν, εάν ένας χρήστης θέλει να ενημερωθεί για τον καιρό θα πρέπει να πει «ο καιρός στην Αθήνα» ή «ο καιρός σήμερα».

Εάν θέλει να βρει το πρόγραμμα της Super League μπορεί να πει «χρονοδιάγραμμα για το πρωτάθλημα Super League Ελλάδος» ή «Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελλάδος».

Μέσω της νέας αυτής δυνατότητας οι χρήστες μπορούν εύκολα και απλά να κάνουν αριθμητικούς υπολογισμούς λέγοντας απλώς την πράξη που θέλουν να κάνουν. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετάφραση, όπως παραδείγματος χάριν να πουν: «Γεια σας στα αγγλικά».

 newsbeast.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ