Τουριστική ημερίδα στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων


- Η πετυχημένη τουριστική ημερίδα έδειξε πως τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν δυναμικά ανερχόμενο προορισμό! 

Την Παρασκευή 19/05/17 στις 18:00 διεξήχθη, με μεγάλη επιτυχία, η ημερίδα «Τουριστική προβολή του Δήμου Κ. Κεντρικών» η οποία συγκέντρωσε πολλούς εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες της περιοχής. 



Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για το τουριστικό σχέδιο του Δήμου Κ. Τζουμέρκων από το Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη και την Έλια Στασινού υπεύθυνη του νεοσύστατου γραφείου τουριστικής προβολής, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο να συσταθεί λόγω της αύξησης των τουριστικών υποδομών στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας αποτελούν ναι μεν τη βαριά βιομηχανία αλλά ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την λειτουργία τους.

Η Έλια Στασινού εξήγησε πως για φέτος οι δράσεις που προγραμματίστηκαν είναι ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο θα προωθηθεί μέσω τηλεοπτικών δεκτών και διαδικτύου και η σχεδίαση μίας ηλεκτρονικής σελίδας τουριστικού περιεχομένου.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι προτάσεις για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε κεντρικά σημεία του Δήμου, η δημιουργία χαρτογραφικών υποβάθρων σε εφαρμογή smartphone, βιβλιαράκι γαστρονομικού οδηγού, τουριστικά φυλλάδια καθώς και συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις.

Η Μαρίνα Αναστασίου, υπεύθυνη του «Κέντρου Άθλησης και Αναψυχής» στα Άγναντα, παρουσίασε τις υποδομές του Κέντρου σε εξοπλισμό όπως αναρριχητικό τοίχο, ποδήλατα βουνού, όργανα γυμναστικής, πισίνα καθώς και τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται το Κέντρο όπως αναρρίχηση, ορεινοί αγώνες, ποδηλασία, πεζοπορία κλπ.

Ο Γιάννης Βαϊτσης υπεύθυνος της εταιρίας διεξαγωγής υπαίθριων Δραστηριοτήτων «Escapeway» με έδρα τη Λάρισα παρουσίασε τη διεξαγωγή Ράφτινγκ στον Αχελώο το οποίο αποκαλεί «Μυστικό Ποτάμι»!

Η Αιμιλία Κοκκινέλη υπεύθυνη της E-leaders Συμβουλευτικής στην Άρτα παρουσίασε τα συμπεράσματα από το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΡ.Τ.Τ.Α.Α.».

Μέσα από αυτό το έργο ανέλυσε τα προβλήματα και τις αιτίες που κρατούν το νομό Άρτας υποανάπτυκτο στον τουρισμό. Κάποια από αυτά όπως ανέφερε είναι η εσωστρέφεια, η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού και η απουσία επενδύσεων και τι πρέπει να κάνουμε για να τα ξεπεράσουμε.

Ο Δημήτρης Χάνδρας μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεντρικών Τζουμέρκων παρουσίασε ένα σχέδιο διαχείρισης των μονοπατιών από την επιλογή, τον καθαρισμό, τη σήμανση μέχρι και την ψηφιοποίηση τους.

 Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν οι Αντιδημάρχοι Νικόλαος Σιμόπουλος, Παναγιώτα Αηδόνη, η Δημοτική Σύμβουλος Καραγιάννη Ευαγγελία, ο Κώτσας Κατσάνος πρόεδρος Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βουργαρελίου, ο Παντελής Γιάννος μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, ο Κανής Δημήτριος πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αθαμανίου & Κ. Αθαμανίου.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν την άποψή τους ο εικαστικός Βασίλης Σταύρου υπεύθυνος του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης, ο Νίκος Μανούσης εκπρόσωπος της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρίας Τζουμέρκων, ο Κώστας Μπασιούκας Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωαννίνων, ο Γιάννης Παπαγιάννης Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Κωστηλάτα», ο Χρήστος Μητρογιάννης Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Συνιδιοκτησίας Θεοδωριάνων, ο Τρύφωνας Παπαιωάννου Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου, ο Βεντίστας Παναγιώτης εκπρόσωπος του Συλλόγου Θεοδωριάνων «Οι Ορεινοί», ο Χρήστος Κορδούλας υπεύθυνος του Καταφύγιου Καταρράκτη, ο Νίκος Ζάψας μέλος του Συλλόγου επαγγελματιών του τουρισμού Τζουμέρκων, ο Αντώνης Κολιάτσος δημοσιογράφος, καθώς και πλήθος επαγγελματιών και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων αλλά και προέδρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Τους χαιρετισμούς τους και τη στήριξη τους για την πρωτοβουλία του Δήμου έστειλαν ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τζουμέρκων Σεραφείμ Φελέκης οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην ημερίδα.

 Στο τέλος έγινε μία διεξοδική συζήτηση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό και ειδικά στον τομέα του οικοτουρισμού, έχουν πολλά να δώσουν.

Επίσης κατατέθηκαν οι προτάσεις να ενταχτεί και ο υπόλοιπος Δήμος Κ. Τζουμέρκων στο σχεδιασμό του μεγαλύτερου μονοπατιού της Ηπείρου Epirus Trail, να μπουν ταμπέλες εξόδου «ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ» στον κεντρικό άξονα της Ιονίας οδού, στον κόμβο για Βουργαρέλι καθώς και να συσταθούν τοπικές ομάδες στα χωριά για τον καθαρισμό και την χαρτογράφηση μονοπατιών με σκοπό τη συγκρότηση δικτύου.

Η συγκέντρωση έληξε με αίσθημα αισιοδοξίας και έδειξε πως η περιοχή άρχισε να κινείται και είναι όλοι διατεθειμένοι να δουλέψουν για τον τόπο τους και να διεκδικήσουν από την Περιφέρεια αυτά που δικαιούνται για την τουριστική προβολή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ