Τα πολλαπλά οφέλη της φράουλας


Οι φράουλες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα της άνοιξης με το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γλυκιά τους γεύση. Παράλληλα, προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας σημαντικά τη θρεπτική αξία του διαιτολογίου μας.



Ειδικότερα, οι φράουλες διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας αυτή την εποχή.

Η βιταμίνη C ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών.

Ενδεικτικά, 1 φλιτζάνι φράουλες, δηλαδή περίπου 8 μέτριες φράουλες, είναι αρκετή ποσότητα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα σε βιταμίνη C.

Από την άλλη, η θρεπτική αξία της φράουλας ενισχύεται και από την παρουσία φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, μαγγανίου, καλίου, καθώς και ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το ελλαγικό οξύ και ορισμένα φλαβονοειδή, που σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία φαίνεται ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Πηγή: neadiatrofis.gr
 newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ