Το ελληνικό χωριό με τη μηδενική ανεργία


Η ανεργία στη χώρα μας ξεπέρασε το 24%, με τις προβλέψεις να είναι ακόμα πιο αποθαρρυντικές για όποιον ψάχνει εργασία, αυτή τη περίοδο.  Με το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων να φεύγουν στο εξωτερικό, οι κοινωνιολόγοι μιλούν για επικίνδυνο φαινόμενο, που θα αλλάξει τη δομή της ελληνικής κοινωνίας.



Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον υπάρχει μια φωτεινή εξαίρεση. Το χωριό Ανάβρα Μαγνησίας, είναι το μοναδικό μέρος στη χώρα μας όπου δεν υπάρχει άνεργος. Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο χωριό, με 500 κατοίκους που ρίσκαρε πάνω σε μια φωτισμένη ιδέα και τα κατάφερε, κόντρα στις προβλέψεις και τη μιζέρια της ελληνικής οικονομίας.

Προσθέστε και ότι δεν υπάρχει ίχνος εγκληματικότητας και ότι οι νέες γεννήσεις αυξάνονται συνεχώς και βάλτε το σαν προορισμό στην επόμενη εξόρμησή σας.

Το ετήσιο εισόδημα ανά κάτοικο είναι από 30.000 έως 100.000 ευρώ ενώ η μέση ηλικία των κατοίκων είναι κάτω των 40 ετών. Στη πλειονότητά τους οι κάτοικοι εργάζονται στα σφαγεία της περιοχής, και με την κτηνοτροφία. Όμως το φοβερό μοντέλο ανάπτυξης δεν σταματάει στην εργασία.

Δάσκαλοι και γιατροί, μένουν δωρεάν σε καταλύματα της κοινότητας. Η περίθαλψη των δημοτών είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι πλήθος δραστηριοτήτων στη κοινότητα. Γυμναστήριο, παραδοσιακοί χοροί, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, βιβλιοθήκες.

Νομίζετε ότι τελείωσε το ρεπορτάζ; Με τα έσοδα από το αιολικό πάρκο που χτίστηκε στο χωριό, χτίστηκαν γήπεδα, δωρεάν και εδώ η χρήση, υπάρχει ίντερνετ, δωρεάν και αυτό, δημόσιο πάρκινγκ, λαογραφικό μουσείο.

Ένα φωτεινό παράδειγμα διαχείρισης των πόρων μια περιοχής που ελπίζουμε να αντιγράψει και η κεντρική πολιτική σκηνή.

E-Daily
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ