Ήθελαν νεκρό τον Λουκά Παπαδήμο


- Συναγερμός για παρόμοια δέματα

Θύμα νέα γενιάς τρομοκρατών έπεσε χθες το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου υπεβλήθη σε χειρουργικό καθαρισμό των τραυμάτων του. 



Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο αποστολέας του δέματος εικάζεται ότι ανήκει σε νεοστρατολογημένα μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" που είχαν αποστείλει και προ διμήνου δέματα στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι κτλ.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από τον Ευαγγελισμό η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ οι δυο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, που επέβαιναν στο ίδιο όχημα με τον κ. Παπαδήμο, αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε το πρωί ο ΣΚΑΙ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν συμβατικό όχημα (που λόγω χαμηλής θωράκισης απορρόφησε μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος) καθώς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του βρισκόταν σε συνεργείο για επισκευή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η έκρηξη σημειώθηκε στις 18.30 μ.μ., τη στιγμή που η μαύρη Μερσεντές στην οποία επέβαιναν ο κ. Παπαδήμος και οι δύο υπάλληλοι της τράπεζας βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, ήλεγχε –καθ’ οδόν προς το σπίτι του– την αλληλογραφία που είχαν νωρίτερα παραλάβει συνεργάτες του από τα γραφεία που διατηρεί στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών (κατέχει τη θέση του προέδρου) και την Τράπεζα της Ελλάδος. Τη στιγμή που άνοιξε τον φάκελο–βόμβα σημειώθηκε έκρηξη, από την οποία ο ίδιος τραυματίστηκε στον θώρακα και στην κοιλιά και ελαφρύτερα οι άλλοι δύο επιβαίνοντες.

Η μαύρη Μερσεντές ακολουθείτο από δύο συνοδευτικά οχήματα, ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, στα οποία επέβαιναν συνολικά τρεις αστυνομικοί με πολιτικά, μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Παπαδήμου. Σημειώνεται ότι στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού μετέχουν συνολικά οκτώ αστυνομικοί (αντί 12 το 2015), όπως διευκρίνισαν χθες στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Σύμφωνα με την "Καθημερινή" που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε "σκαμμένο" βιβλίο, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Ταχυδρομήθηκε στο γραφείο του κ. Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών, απ’ όπου φέρεται ότι το παρέλαβε χθες το πρωί ο υπάλληλος της ΤτΕ που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού και βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της έκρηξης.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να ήλεγξε το δέμα - βόμβα στα δύο μηχανήματα X-ray που λειτουργούν στην ΤτΕ: ένα σταθερό μηχάνημα στην είσοδο του κτιρίου και ένα δεύτερο –φορητό–, δίχως πάντως να εντοπίσει κάτι ύποπτο. Ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο φάκελος πέρασε από X-ray της Βουλής.

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική 

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο της αστυνομίας σήμανε συναγερμός για το ενδεχόμενο παρόμοια παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα να έχουν αποσταλεί και σε άλλους πρώην ή εν ενεργεία αξιωματούχους, σε μια επανάληψη του μπαράζ αποστολής δεμάτων–βομβών τον περασμένο Μάρτιο.

Έρευνες για το πώς "πέρασε" ο φάκελος στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου 

 Tην ίδια ώρα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να δοθούν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά το κύριο ερώτημα, πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τελική απάντηση.

Η διαδικασία πάντως, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Για ακόμα δυο 24ωρα θα παραμείνει στη ΜΕΘ ο Λ. Παπαδήμος 

Καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί του. Καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εμφανίστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενημέρωσαν ότι ο κ. Παπαδήμος έχει αποσωληνωθεί και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε σε δωμάτιο Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας όπου θα παραμείνει για ακόμα δύο 24ωρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ανήσυχος πριν το χειρουργείο αλλά οι ιατροί του εξήγησαν την κατάσταση και μετεγχειρητικά ήταν ήρεμος. Οι άλλοι δυο τραυματίες όπως είπαν οι γιατροί αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι το πρωί τον Ευαγγελισμό επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Λ. Παπαδήμου.

 capital.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ