Στύλιος:«Αμνησία» ΕΟΠΥΥ ως προς την καταβολή οφειλόμενων αποζημιώσεων


- Σε γονείς με τέκνα που χρήζουν ειδικών θεραπειών 

 Ο ΕΟΠΥΥ «ξέχασε» να καταβάλλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στους γονείς των παιδιών που χρήζουν ειδικών θεραπειών. 



Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν το ένα έτος. Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση μαζί με άλλους 20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο γεγονός ότι από 1/1/2017 η ευθύνη για την αποζημίωση των υπηρεσιών αυτών μεταφέρθηκε για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ (5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι) στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό έγινε χωρίς τη μεταφορά του αναλογούντος προσωπικού. Επιπλέον τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ τώρα πια) μετέφεραν και απλήρωτες υποχρεώσεις προηγούμενων μηνών.

Το οργανωτικό και διοικητικό «χάος» των ΕΟΠΥΥ-ΕΦΚΑ πληρώνουν οι οικογένειες των παιδιών που έχουν ανάγκη Ειδικής Αγωγής. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες που λαμβάνουν τα παιδιά αυτά είναι ιδιαίτερα πολυδάπανες.

Με την καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στο προϋπολογισμό αυτών των οικογενειών. Ως αποτέλεσμα, πολλοί γονείς δεν μπορούν να υποστηρίζουν τη συνέχιση της αγωγής των παιδιών τους, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στη θεραπεία τους.

Ο ΕΟΠΥΥ μεταθέτει τις ευθύνες του, καθώς τις ρίχνει στην καθυστέρηση των πληρωμών των αποζημιώσεων στη δημιουργία του ΕΦΚΑ, από 1/1/17 έως και σήμερα. Παράλληλα, οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ δεν υπογράφονται από τους θεραπευτές λόγω πολύ υψηλών κρατήσεων.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, πολλά από τα κέντρα και τους θεραπευτές να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μία εξέλιξη κόλαφος για την υποτιθέμενη κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρουν οι Βουλευτές. Το υψηλό κόστος όμως δυστυχώς το επωμίζονται οι γονείς…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ