Πλήθος κόσμου στο «στερνό αντίο» του Γ. Παπαγεωργίου..


Το «στερνό αντίο» είπαν χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, στον πρώην βουλευτή Άρτας Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 χρόνων, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.


Η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» και ανταποκρίθηκαν αρκετοί.

Δεκάδες ήταν τα στεφάνια που κατατέθηκαν, ανάμεσά τους της Βουλής των Ελλήνων, του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, του πρώην υπουργού Γιώργου Σουφλιά, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρώην Νομάρχη Άρτας Λάμπρου Ρίζου, της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και άλλων.

Την νεκρώσιμη ακολουθία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην και νυν υπουργοί και βουλευτές, στελέχη όλων των κομμάτων, Φορέων και Τοπικών Αρχών.

Τέλος η κηδεία του ήταν λιτή και απέριττη, όπως ο ίδιος το ήθελε, αλλά και η οικογένειά του.

 paratiritis-artas.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άρτας

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Άρτας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του επιφανούς στελέχους μας, πρώην βουλευτή και Υπουργού των Κυβερνήσεων της παράταξής μας, Γιώργου Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου διακόνησε την Ιατρική επιστήμη, την παράταξη, την κοινωνία και την πολιτική.

Γεννημένος στην Άρτα το 1950 καταγόμενος από τα Λεπιανά Άρτας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία και άσκησε την ιατρική επιστήμη στην Άρτα.

Στέλεχος της παράταξης μας, εκλέγεται βουλευτής στο νομό μας και μας εκπροσωπεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το 1989 έως το 1993 και από το 2004 έως το 2009.
Χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, από το 2007 ως το 2009.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Υπουργού Γεωργίου Σουφλιά και της Ντόρας Μπακογιάννη.
Επί υπουργίας του πρώτου στο Υπουργείο Παιδείας προωθήθηκε η δημιουργία του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Άρτα και η κατασκευή πολλών σχολικών αιθουσών στο νομό μας.

Ομοίως σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην μετεγκατάσταση και την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της πόλης μας στο λόφο Περάνθης.

Ήταν μέλος της επιτροπής προγράμματος της Ν.Δ. κατά την τετραετία 2000-2004.
Υπήρξε κύριος εισηγητής της υπογραφής και της κύρωσης από την βουλής των Ελλήνων της σύμβασης της Ιονίας Οδού, έργο που δεν ευτύχησε να δει πλήρως ολοκληρωμένο.

Καίρια η συμβολή του στην αναβάθμιση του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης μας και στον πλήρη εξοπλισμό του ώστε να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα και ως κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, πράγμα που επίσης δεν ευτύχησε να δει να λειτουργεί για τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Κατόπιν απόφασης του προέδρου της Ν.Ο. Άρτας, η σημαία στα γραφεία της Οργάνωσης θα παραμείνει μεσίστια για δύο ημέρες.

Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνου η οργάνωση θα προσφέρει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα”.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα από Βασίλη Τσίρκα

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην Βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και π. Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Παπαγεωργίου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Μήνυμα από ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του γιατρού και πρώην Βουλευτή Άρτας, κ. Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου διατέλεσε Βουλευτής του νομού Άρτας και Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ως επιστήμονας και πολιτικός χαρακτηριζόταν από αξιοπρέπεια και σπάνιο ήθος. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας πάλεψε από τη δική του σκοπιά για ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και συνέδεσε το όνομά του με έργα πνοής για το νομό της Άρτας.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΣΚΟΥΦΑ 

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Άρτης, Γιώργος Παπαγεωργίου. Ο εκλιπών, διαπρεπής γιατρός, διετέλεσε βουλευτής Άρτας από το 1989 ως το 2009, και χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004 ως το 2009, καθ’όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Υπήρξε μέλος του Συλλόγου μας και στήριξε με την φυσική και πολιτική του παρουσία την πολιτιστική δράση του τόπου μας. Το Δ.Σ. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια και αποφασίζει ομόφωνα τα εξής:

1. Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δ.Σ. την κηδεία του εκλιπόντος.
2. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
3. Αντί στεφάνου να καταθέσει χρηματικό ποσό στο κοινωφελές ίδρυμα "Το χαμόγελο του παιδιού”

Από το Δ.Σ.

Άλλα μηνύματα ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης