Αποκάλυψη: Πού βρήκαν ίχνη της Ατλαντίδας;


Μία ιστορία που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι αυτή της χαμένης Ατλαντίδας. Πρόσφατα ανακάλυψαν κάποια ευρήματα που αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για μύθο.



Η ατελείωτη έρευνα οδήγησε τους ερευνητές στα βάθη του Νότιου Πόλου. Πρόσφατα, με την βοήθεια της τεχνολογίας απεικόνισης, οι επιστήμονες άρχισαν να ανακαλύπτουν τα βάθη της Ανταρκτικής. Ερευνητές από το Université libre de Bruxelles στις Βρυξέλλες ερεύνησαν την ήπειρο σε βάθος μισού μιλιού.

Στην έρευνα τους ανακάλυψαν μία δομή που έμοιαζε στο ύψος με τον Πύργο του Άιφελ (300 μέτρα). Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του National Geographic, οι αγωγοί νερού και οι κορυφές των ιζημάτων που βρέθηκαν κάτω από τον Νότιο Πόλο δείχνουν την σταθερότητα της επιφάνειας του.

Η ιδέα της χαμένης Ατλαντίδας κάτω από την Ανταρκτική ήρθε στην επιφάνεια της δεκαετίες του 1960 και 1970. Σύμφωνα με τον χάρτη Piri Reis πρέπει να ζούσαν άνθρωποι εκεί.

Ο χάρτης πήρε το όνομα του από έναν Τούρκο ναύαρχο και χαρτογράφο που σχεδίασε τον χάρτη μαζί με την βοήθεια ακαδημαϊκών και ταυτόχρονα ανακάλυψε πολλά μέρη.

Η Ανταρκτική βρίσκεται στον Νότιο Πόλο και ανακαλύφθηκε το 1818, αλλά σύμφωνα με τους The Epoch Times, ο χάρτης του Reis απεικόνιζε την Ανταρκτική εκατοντάδες χρόνια πριν την ανακάλυψή της.

Όσο για τους μύθους, ο Πλάτωνας ήταν ο πρώτος ο οποίος σκέφτηκε την ιδέα της χαμένης Ατλαντίδας. Την αναφέρει στους διαλόγους του «Τιμαίος» και «Κριτίας».

Για τις επόμενες δύο χιλιετίες κανείς δεν ασχολήθηκε με την χαμένη Ατλαντίδα, μέχρι τον Ignatius Donnelly το 1881. Πίστευε ότι η μεταλλουργεία, η γεωργία, η θρησκεία και η γλώσσα προήλθαν από την Ατλαντίδα, όπως αναφέρει το strange.

Το 2011, μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών πίστευε ότι η θρυλική πόλη βρισκόταν στους λασπότοπους στο Cadiz της Ισπανίας. Ισχυρίζονταν ότι η πόλη βυθίστηκε κάτω από το βόρειο Cadiz λόγω τσουνάμι.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Richard Freund, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hartford στο Connecticut, ο οποίος είπε: «Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι το τσουνάμι εξαφάνισε 60 μίλια στεριάς και πάνω κάτω γι’αυτό μιλάμε».

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Ατλαντίδα ήταν ένα νησί μπροστά στα στενά που ονομάζονται Στήλες του Ηρακλή.

Ο Richard είπε: «Ανακαλύψαμε κάτι που δεν έχει δει κανείς μέχρι στιγμής, κάτι που δίνει ένα επίπεδο αξιοπιστίας, ειδικά για την αρχαιολογία, και βγάζει περισσότερο νόημα».

Ο Freund πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί η περιοχή είναι επιρρεπής σε τσουνάμι. Το μεγαλύτερο χτύπησε την Λισσαβόνα τον Νοέμβριο του 1755.

Γύρω στο 5000 π.Χ. ο κόσμος πίστευε ότι η Ατλαντίδα ήταν μύθος. Πίστευαν ότι ήταν εμπνευσμένη από τις Πλημμύρες της Μαύρης Θάλασσας, από την Παλαιά Διαθήκη.

Επίσης, πιστεύεται ότι όποιος ανακαλύψει την χαμένη Ατλαντίδα θα έχει υπερδυνάμεις… Σήμερα δεν υπάρχει κανείς με υπερδυνάμεις, αλλά ίσως αν την ανακαλύψετε… να αποκτήσετε.

Μια άλλη θεωρία του Πλάτωνα υποστηρίζει ότι η Κρήτη και η Θήρα ήταν κάποτε η Ατλαντίδα.
Είτε βρισκόταν στον Ατλαντικό και βυθίστηκε, είτε στην Ανταρκτική, είτε στη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και στο σημείο όπου άκμασε ο μινωικός πολιτισμός, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί τίποτα.

Tromaktiko
 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ