Λίτσα Κιτσαντά: Είναι ένα απέραντο "θερμοκήπιο"


- Απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Λίτσας Κιτσαντά για την υπόθεση της θλιβερής κατάστασης που διαιωνίζεται επί χρόνια στη κεντρική πλατεία της Άρτας

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και άρσης της παραπληροφόρησης και συκοφάντησης που ορισμένα τοπικά έντυπα ενήργησαν σε βάρος μας  την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την απουσία  μας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  15/5/2017, για την έγκριση δαπάνης τοποθέτησης ομπρελών στους κοινόχρηστους  χώρους,  σας γνωστοποιούμε  την  πάγια θέση μας,  όπως αυτή κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: 

1)      Η  απουσία μας  στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την επιλογή της ώρας  (δηλ. 3 το μεσημέρι) και με κανέναν άλλο απολύτως λόγο. Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και έχουμε ζητήσει οι συνεδριάσεις τους Δημ. Συμβουλίου να γίνονται πάντοτε απογευματινές ώρες, ώστε να διευκολύνονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως οι εργαζόμενοι .    Ουδεμία λοιπόν  συνεννόηση για την απουσία μας αυτή  υπήρχε με κανέναν. Ούτε με τις άλλες παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, ούτε φυσικά με το "λόμπυ" των καταστηματαρχών!
2)      Η απαράδεκτη εικόνα ενός απέραντου «θερμοκηπίου» στο κέντρο της πόλης, με ακαλαίσθητες μεταλλικές και ναϋλον κατασκευές  πολλών  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις κεντρικές πλατείες και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής και πριν από αυτή, της προηγούμενης.   
Είναι μία θλιβερή κατάσταση που διαιωνίζεται επί χρόνια και  στηρίζεται στην αδυναμία  και  στην ανικανότητα της Δημοτικής  Αρχής να επιβάλει την τάξη και την ισονομία και φυσικά να υπερασπιστεί τους δημόσιους ανοιχτούς  χώρους, όπως οφείλει, για το καλό της πόλης και όλων των δημοτών,  εφαρμόζοντας  το  Κανονιστικό Πλαίσιο, που ομόφωνα ψηφίσαμε   στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από έναν και πλέον χρόνο.
3)      Είμαστε σύμφωνοι στην τοποθέτηση ομοιόμορφων ομπρελών στις πλατείες και στους λοιπούς  κοινόχρηστους  χώρους, προς εξυπηρέτηση των αντιστοίχων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπό τον όρο ότι η τοποθέτηση των ομπρελών αυτών θα συνδυαστεί με την εκπόνηση αντίστοιχης μελέτης και το κόστος  της προμήθειας και τοποθέτησής τους  δεν θα το επιβαρυνθεί ο  αρτινός δημότης, αλλά οι ωφελούμενοι καταστηματάρχες,  μέσω των δημοτικών τελών και με αντίστοιχες βεβαίως διευκολύνσεις, ώστε  να μην είναι δυσβάσταχτο γι΄αυτούς .   
Δυστυχώς όμως, παρά την επιμονή μας,  η  διατύπωση της απόφασης που υιοθετήθηκε εν τέλει από την Δημοτική Αρχή, δεν περιλαμβάνει τη δέσμευση αυτή, δηλ.  της  μη μετακύλησης του κόστους στους δημότες αλλά στους  καταστηματάρχες, και  για τον λόγο αυτό  την καταψηφίσαμε.
 Το  μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι  «το ισχυρό λόμπυ» των καταστηματαρχών  (όπως το αποκαλούν διάφορα τοπικά έντυπα)  δεν κάνει  παιχνίδι με μας, αλλά με άλλους.  Γι΄αυτό καλό είναι να προσέχουν μερικοί  όταν μιλούν για μας και να μετριάζουν τη λάσπη που ρίχνουν, γιατί σίγουρα στην περίπτωσή μας  δεν κολλάει.-  
 (Άρτα, 23-5--2017)              
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ