Στοχεύουν στη συντήρηση των μοναδικών μοναστηριών


Την πολιτιστική μας κληρονομιά - πολιτιστικό μας θησαυρό δυο πανέμορφων Τοπικών Κοινοτήτων Μεσοπύργου και Μεγαλόχαρης στο Ν. Άρτας, επισκέφτηκαν την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.  (ΦΩΤΟ)



Σε πλήρη συνεργασία η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διά της Προϊσταμένης της και ο Δήμος με την παρουσία του Δημάρχου στοχεύουν στην συντήρηση όλων των μοναδικών μοναστηριών και εκκλησιών της περιοχής του Δήμου .




Παρουσία του λάτρη και μπροστάρη για την ανάδειξη της κοιλάδας του Αχελώου και συνδημότη μας Μεγαλοχαρίτη Αντώνη Κοσυββάκη επισκεφτήκαμε το μοναστήρι στη Μεγαλόχαρη , το εξωκλήσι της Παναγίας και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Μεσόπυργο καθώς και τον Άι Σωτήρα στη Μεγαλόχαρη !


Τέλος κοινή σκέψη και μέριμνα όλων μας είναι η κεφαλαιοποίηση των δηλώσεων όλων των Ευρωπαίων ηγετών για την αξιοποίηση της κοιλάδας του Αχελώου και γενικότερα όλης της πολιτιστικής μας Κληρονομιάς ( Μοναστήρι της Παναγίας Σκουληκαριάς , Μονή Σέλτσου , Ροβέλιστα , Μετόχι , Άγιος Παρθένιος , Αγιοι Ταξιάρχες , Γέφυρα κοράκου , πέτρινα γιοφύρια κτλ )














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ