Στην Άρτα η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου


- Αποκατάσταση Παρηγορήτισσας, διαδρομή σύνδεσης Αρχαιολογικών χώρων, αξιοποίηση Ξενία κ.α.

Στην Άρτα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία ξεναγήθηκε σε σημαντικά μνημεία της περιοχής μας, όπως το μικρό θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, η Παρηγορήτισσα, η Δυτική Νεκρόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.



«Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάδειξη των μνημείων της Άρτας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια άριστη συνεργασία, ώστε άμεσα να λύσουμε κάποια σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως η χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση της Παρηγορήτισσας. Όλοι μαζί, με συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης δώρισε στην κ. Κονιόρδου ένα λεύκωμα για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο με καταγωγή από την Άρτα, Γιάννη Μόραλη, ενώ κατέθεσε προς την Υπουργό ένα υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη για:


Άμεση εκπόνηση Πλήρους Μελέτης Αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας, προϋπολογισμού 300.000€,

Άμεση στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας

Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων στην Πόλη της Άρτας
Αξιοποίηση του Ξενία του Δήμου Αρταίων στο Κάστρο της Άρτας

Συντονισμένες δράσεις για τη διάσωση του διατηρητέου κτιρίου του Αρχοντικού Παπακώστα

Χρηματοδότηση για απαλλοτριώσεις έμπροσθεν του Μικρού Αρχαίου Θεάτρου της Αμβρακίας, πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Άρτας και στην οδό Πέτα πέριξ του Κάστρου της Άρτας.

O Δήμαρχος ενημέρωσε ακόμη την κ. Κονιόρδου για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, για την πρόθεση του Δήμου για την ανάδειξη των 22 αναγνωρισμένων –με ΦΕΚ- αρχοντικών στην Άρτα, για την ανάγκη τοποθέτησης σήμανσης επί της Ιόνιας Οδού για τα μνημεία της Άρτας και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τις εγκρίσεις φωτισμού των μνημείων της Παρηγορήτισσας, της Αγίας Θεοδώρας και το Κάστρου. Ο κ Τσιρογιάννης πρότεινε και η Υπουργός αποδέχθηκε να συναντηθούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, ώστε να συζητήσουν αναλυτικά όλα τα παραπάνω.

Στην ξενάγηση της κ. Κονιόρδου παρέστησαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ