Εκδήλωση του ΤΕΙ Ηπείρου για τα 30 χρόνια ERASMUS


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα, η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του προγράμματος ERASMUS. 



Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, ΚαθηγητήςΕυριπίδης Γλαβάς, ο οποίος επισήμανε τη σημαντική συμβολή του προγράμματος ERASMUS στη στρατηγική διεθνοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Φίλιππος Πομώνης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα που αποδίδει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη δικτύωση με άλλα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα και στην αξιοποίηση του ERASMUS.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, κος Καχριμάνης Αλέξανδρος κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον ενεργό και κρίσιμο για την Περιφέρεια Ηπείρου ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

Προεξέχουσας σημασίας ήταν η εισήγηση του Πρόεδρου του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Καθηγητή Σπύρου Γεωργάτου, ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέροντα θέματα αναφορικά με την απόκτηση δεξιοτήτων, τις προκλήσεις για την εκπαίδευση και την έρευνα και το γενικότερο σχέδιο για την αναμόρφωση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και τον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης & Έρευνας που αποτελεί προτεραιότητα.



Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδρομή κι εξέλιξη του προγράμματος ERASMUS μέχρι σήμερα, από την εκπρόσωπο του ΙΚΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κυρία Καραγιαννοπούλου Ευαγγελία, η οποία μεταξύ άλλων εστίασε στις δεξιότητες και ικανότητες στις οποίες οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο Καθηγητής και Ιδρυματικός Υπεύθυνος του ERASMUS για το ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Γκανάς παρουσίασε εκτενώς τα στοιχεία κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού των τελευταίων ετών, τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα του εξωτερικού, κι έκανε προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος των Έργων ERASMUS+ του Ιδρύματος κ. Χρυσόστομος Στύλιος παρουσίασε δύο έργα εκπαίδευσης που υλοποιεί το ΤΕΙ Ηπείρου και χρηματοδοτούνται από το ERASMUS+ τα οποίααφορούν τη σχεδίαση προγραμμάτων σπουδών και πληροφοριακών συστημάτων για online εκπαίδευση φοιτητών.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες που κατέθεσαν φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου (κυρίες Κίτσιου Μαρία και Παπαδημητρίου Στυλιανή και ο κ. Μασκλαβούνος Ιωάννης) που μετακινήθηκαν σε ιδρύματα του εξωτερικού μέσω του προγράμματος ERASMUS, οι οποίοι παρουσίασαν τις μοναδικές στιγμές που έζησαν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που υποβλήθηκαν κυρίως από το φοιτητικό κοινό. Η διοικητικός υπάλληλος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου, κυρία Χρύσα Κοτρώτσιου, παρουσίασε την εκδήλωση.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο siteτου ΤΕΙ Ηπείρου: www.teiep.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ