Τζουμέρκα, 24 Μαΐου 2017 : Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων


Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε σήμερα 24 Μαΐου την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Πάρκων, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» και για το πως και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή στον πλανήτη μας. 




Με το πανευρωπαϊκό σύνθημα «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ …. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ» διοργανώνουμε στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου τις παρακάτω εκδηλώσεις:


- Στις περιοχές Αθαμάνιο, Ανθοχώρι, Δαφνωτή, Κράψη, Νεράιδα, Πράμαντα και Χαλίκι θα αντικαταστήσουμε συμβατικούς και ενεργοβόρους λαμπτήρες με άλλους νέας τεχνολογίας (Led) που έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η δράση αυτή υλοποιείται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης και των Δήμων Αρταίων, Βορείων Τζουμέρκων, Ιωαννιτών, Καλαμπάκας, Μετσόβου και Πύλης.

Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν αυτή τη δράση δηλαδή τις εταιρείες ΝΑΝΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΒΕΤΕ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε, ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΓΝΑΝΤΩΝ Α.Ε., ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε., ΑΘΑΜΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε., ΗΛΥΣΙΟΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ Α.Ε. και ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.


- Διαθέσαμε αρωματικά φυτά στις σχολικές μονάδες στα Άγναντα και στο Βουργαρέλι που υλοποιούν σχετικά προγράμματα. Με αυτές τις δράσεις στοχεύουμε να επηρεάσουμε τη στάση και τη νοοτροπία των τοπικών κοινωνιών, να ενημερώσουμε το κοινό για τα περιβαλλοντικά θέματα και να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα σε περιοχές εντός του Εθνικού Πάρκου!

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Πάρκων διοργανώνεται από το 1999, σε προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών (EUROPARC) για να θυμόμαστε τη δημιουργία των εννέα (9) πρώτων Εθνικών Πάρκων στην Ευρώπη, το 1909 στη Σουηδία.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ