Το πρώτο ferry boat της γραμμής Ρίου – Αντιρρίου


Το πρώτο ferry boat που ξεκίνησε την γραμμή Ρίου – Αντιρρίου ήταν το (πρώην αποβατικό του πολέμου) «Σωκράτης Ιασεμίδης» ιδιοκτησίας της συνεταιριστικής ΚΥΔΕΠ (νυν αειμνήστου, λόγω χρεωκοπίας). 



Το πλοίο ξεκίνησε αρχικά ναυλωμένο από τους συνεταιρισμούς που είχαν την πρωτοβουλία…και στην συνέχεια μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό περιήλθε στην ιδιοκτησία της Ένωσης Εμπόρων Αγρινίου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε χωρίς αποτέλεσμα και ομάδα Ναυπακτίων «πληγέντων πλοιοκτητών», οι οποίοι όμως αργότερα αγόρασαν και δρομολόγησαν, το 1950, το 2ο ferry boat της γραμμής, το «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ». Ναυπάκτιοι πάλι πλοιοκτήτες δρομολόγησαν το 1958 το «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». 

Επίσης, 10 χρόνια αργότερα, Ναυπάκτιοι πλοιοκτήτες ναυπήγησαν στα ναυπηγεία Ζέρβα στο Πέραμα το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», το οποίο ήταν το σταθερότερο και ταχύτερο ferry boat εκείνης της εποχής.
 

Η ομορφιά όλη είναι στην εικόνα που παρουσιάζεται στοferry boat . Δηλαδή μεταφέρονται ελεύθερα τα κατσίκια και τα γελάδια “χύμα φορτίο”. Οι άνθρωποι της εποχής και ότι άλλο μπορεί να δει κανείς.

* Οι πληροφορίες προέρχονται από την ιστοσελίδα Shipfriends που άντλησε τα στοιχεία από τον αξιόλογο συγγραφέα κ. Γιάννη Χαλάτση.

 agriniopress.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ