Daily Mail: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. θέτει η Μέι


Η Bρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Βρετανή πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ενα «μανιφέστο», με το οποίο ελπίζει να συσπειρώσει τις ευρωσκεπτικιστικές φωνές εντός των Συντητηρικών και να απομακρύνει παράλληλα τους φιλο-ευρωπαϊστές εντός του κόμματός της.

Στο μανιφέστο της για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της Ε.Ε., θα αποχωρήσει από τη συνθήκη για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε, αλλά και από τη διακιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστήριού, σύμφωνα με μαρτυρίες ανώνυμων πηγών που επικαλείται το δημοσίευμα.

Η Μέι στο παρελθόν είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία από την ενιαία αγορά, όσο και την πρόθεσή της να περιορίσει τη δικαιοδοσία του Ευρωδικαστηρίου, όμως δεν είχε ποτέ αναφερθεί σε πλήρη κατάργηση της ελευθερίας μετακίνησης.

Αντιθέτως, στο διάγγελμά της για το Brexit, η Βρετανή πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε κάποια νεά σύμβαση, η οποία θα ρύθμιζε το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης επιβάλλοντας ορισμένους περιορισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υποψήφιου του Συντηρητικού κόμματος θα υποχρεωθούν να υπογράψουν το μανιφέστο πριν τις εκλογές, κάτι που θα περιορίσει τη δυνατότητά τους να αντιταχθούν σε αντίστοιχα νομοθετήματα όταν θα έρθει η ώρα ψήφισής τους από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

 kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ