Οι Κινέζοι απογειώνουν την ελληνική κρουαζιέρα


Ανοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας στην αχανή ασιατική αγορά φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει το πρώτο οργανωμένο γκρουπ Κινέζων τουριστών που πραγματοποιεί από χθες κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά. 



Παρουσία πολλών επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες ειδική εκδήλωση στον Πειραιά για την υποδοχή της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους τουρίστες που επέλεξαν να κάνουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά.

Το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα βρίσκεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της εταιρείας Celestyal Cruises και θα ταξιδέψουν με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Η κρουαζιέρα φέρει την ονομασία «Εικονικό Αιγαίο» και περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλους τους γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς, όπως Μύκονο, Σάμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Πρόκειται για το πρώτο κινεζικό γκρουπ τουριστών κρουαζιέρας που ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά μετά τη συνεργασία της COSCO με τον ΟΛΠ.

Εξάλλου, βασική προτεραιότητα που έχει τεθεί από την COSCO σε βάθος πενταετίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας ώστε ο Πειραιάς να συμπεριληφθεί στα πλάνα των παγκόσμιων κολοσσών κρουαζιερόπλοιων και να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια αφετηρίας (home port) της Μεσογείου.

Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης του το λιμάνι του Πειραιά -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου- έχει γίνει μία απαραίτητη στάση στη μεσογειακή κρουαζιέρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη προοπτική.

Μεγάλη ανάπτυξη
 
Οσον αφορά την αγορά κρουαζιέρας, σημειώνεται μεγάλη ανάπτυξη στη Απω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα, επειδή υπάρχει τεράστια ζήτηση για τουρισμό στο εξωτερικό. Και ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει νέα μόδα στην Κίνα.

Ιδια μόδα έχει γίνει και ο τουρισμός στην Ελλάδα -σύμφωνα με τον κάπτεν Φου- μετά από τις καλύψεις των ειδήσεων για τη στρατηγική συνεργασία της COSCO με τον ΟΛΠ. Οι Κινέζοι γνωρίζουν τώρα όλο και περισσότερο την Ελλάδα, η οποία έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων Κινέζων τουριστών.

Για πιο ισχυρή εμφάνιση στην αγορά αυτή, η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο στην Αθήνα από το φθινόπωρο, ενώ η COSCO έχει υπογράψει συμφωνία με τις Κινεζικές Ανατολικές Αερογραμμές, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας.

Αυτό θα αυξήσει τις αφίξεις Κινέζων τουριστών και θα ενισχύσει τα έσοδα από τον τουρισμό. Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα είναι περίπου 1 εκατομμύριο τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος στόχος της COSCO είναι να αυξηθούν μέχρι 1,5 εκατομμύριο και μακροπρόθεσμα στα 3 εκατομμύρια.

Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής, η διοίκηση του ΟΛΠ απένειμε τιμητική πλακέτα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises, Κυριάκο Αναστασιάδη, για την πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί ετήσιο και σταθερό χρήστη του λιμανιού του Πειραιά.

ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας, απορροφώντας το 17% των επισκέψεων σε ευρωπαϊκά λιμάνια, ωστόσο τα έσοδα είναι περιορισμένα και αυτό έγκειται στο γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει ουραγός στο homeporting.

Παρότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς επιβατών κρουαζιέρας, με τον Πειραιά να φιγουράρει στην πρώτη τριάδα των λιμανιών της Μεσογείου με 1,3 επιβάτες μετεπιβίβασης (transit), οι επιδόσεις αυτές δεν συμβαδίζουν με αντίστοιχα έσοδα για τη χώρα μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ
 ethnos.gr


Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραιά για την υποδοχή του πρώτου γκρουπ Κινέζων τουριστών που επέλεξαν να κάνουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ