Γ. Στύλιος: Μην τολμήσετε να παραβιάσετε το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων


Στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, που αφορούσε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος στην ομιλία του αναφέρθηκε αποκλειστικά στην τροπολογία που αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου. (Βίντεο)



Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τα εξής:

• Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος η κυβέρνηση ανακίνησε το ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με μία σειρά δηλώσεων και παρεμβάσεων του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Συζητάμε σήμερα αυτό το τόσο σοβαρό θέμα απόντος του Υπουργού.

• Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ζητήθηκε να έχουμε ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Η απάντηση του Υπουργείου ήταν μηνυτήρια αναφορά στον Πρόεδρο των φροντιστών όλης της Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας, υπερασπιζόμενος την τροπολογία, δήλωσε ότι οι μαθητές που θα δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο θα έχουν το μίνιμουμ της βάσης του τελευταίου εισακτέου στη σχολή.

• Με ποια βάση θα εισαχθούν τα παιδιά τον Σεπτέμβριο στις σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Αυτήν την ερώτηση κάναμε στην Επιτροπή.

• Θα μπορούσατε, πριν φέρετε το συγκεκριμένο άρθρο, τη συγκεκριμένη τροπολογία, να έχετε διαβουλευτεί με την εκπαιδευτική κοινότητα. Να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.

• Όμως, εσείς τα ξέρετε όλα! Δεν χρειάζεστε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.

Μην τολμήσετε να παίξετε με το αδιάβλητο, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και αυτό δεν το λέμε μόνο στην πολιτική ηγεσία, το λέμε και σε αυτούς που συμμετέχουν στις Επιτροπές στο Υπουργείο. Μην τολμήσετε και παίξετε με τα παιδιά μας και με το μέλλον τους!

Ειπώθηκε από τον σημερινό Υφυπουργό, ότι αυτοί που θα δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο θα είναι εκτός ποσοστού αυτών που θα δώσουν εξετάσεις τον Ιούνιο και θα εισαχθούν με το ποσοστό. Είναι ψέμα , γιατί έχει προηγηθεί η απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και ποιους μειώνει; Στις σχολές που έχουν αυξημένη ζήτηση.

Άρα, το μείωσε για να έρθει να πει, «σας δίνω τη δυνατότητα να πάτε τον Σεπτέμβριο».

• Στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου σε πόσα βαθμολογικά κέντρα διορθώνονται τα γραπτά αυτών των μαθητών; Μέχρι τώρα βαθμολογούνταν σε δυο βαθμολογικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τώρα θα βαθμολογηθούν τα γραπτά σε ένα βαθμολογικό κέντρο. Και πόσα θα είναι αυτά τα γραπτά; Περίπου είπε το 0,5% των εισακτέων. Ανά κατεύθυνση, θα είναι γύρω στα εβδομήντα, ογδόντα γραπτά.

Επομένως, μπορούμε να διαλέξουμε ποιοι θα είναι αυτοί οι βαθμολογητές. Και μπορούμε να δώσουμε και μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, να είναι πολύ πιο επιεικείς.

• Μέχρι τώρα πετυχαίναμε το αδιάβλητο, διότι κανένας δεν γνώριζε πού θα πήγαιναν τα γραπτά.

• Ήρθατε, λοιπόν, σήμερα και παίζετε με το μέλλον των παιδιών μας και σπάτε το αδιάβλητο των εξετάσεων. Να γνωρίζετε ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι. Και σας το λέω και πάλι, να μην το τολμήσετε.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ