Στύλιος:Χαμένη ευκαιρία η προώθηση των Εθνικών μας συμφερόντων στα αλκοολούχα ποτά


Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να προωθήσει τα Εθνικά της συμφέροντα για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης. 

Το θέμα έφεραν στη Βουλή με σχετική ερώτηση, ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 26 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ. 



Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, ενώ η Ε.Ε είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 10η Μαρτίου για την διατύπωση αντιρρήσεων ή και ενστάσεων για τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό, η Κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τη συζήτηση επί του θέματος εκπρόθεσμα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει συγκεκριμένες και αιτιολογημένες αλλαγές για την ενίσχυση και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων των προϊόντων της χώρας μας. Δυστυχώς, η αβελτηρία της Κυβέρνησης, κάλυψε την υπεύθυνη αυτή στάση της.

Σύμφωνα με τους Βουλευτές εγείρονται τα ακόλουθα ζητήματα:

Εάν η Κυβέρνηση σε γνώση της έφερε τη συζήτηση εκπρόθεσμα, τότε εμπαίζει την Εθνική Αντιπροσωπία καλώντας την να γνωμοδοτήσει εκ των υστέρων, ως μη ακουόμενη. Εάν πάλι αγνοούσε ότι έχασε την προθεσμία, τότε η ανικανότητά της καθίσταται επικίνδυνη.

Το μόνο βέβαιο δυστυχώς, είναι ότι με απόλυτη ευθύνη της στέρησε από τη χώρα μας την ευκαιρία να διαμορφώσει εγκαίρως τις ελληνικές θέσεις για τον Κανονισμό και να ζητήσει ουσιαστικές τροποποιήσεις για τα Εθνικά μας συμφέροντα, όπως έκαναν άλλα κράτη – μέλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ