Πρόβα πολέμου από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα


Ενα πρελούδιο επίδειξης στρατιωτικής ισχύος με μαέστρο τον δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν εξελίσσεται από το πρωί στην Βόρειο Κορέα ενώ ο Τραμπ στέλνει στην περιοχή την δύναμη κρούσης του Αμερικανικού Στόλου και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ στήνουν το «νέο Ιράκ» στη Βορειοκορεατική χερσόνησο. (Δείτε Βίντεο)



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρωί της Τετάρτης  έδωσε εντολή και χιλιάδες άρματα παρατάχθηκαν στα παράλια, κοντά στην ανατολική πόλη Γουονσάν και εξετέλεσαν τη «μεγαλύτερη επιτυχημένη άσκηση του πυροβολικού στα χρονικά» όπως ανέφερε το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Rodong Sinmum έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από τις ασκήσεις, που έγιναν από το βλέμμα του Κιμ Γιογκ Ουν  οποίος έφτασε στο σημείο με ανοιχτή Mercedes και συνοδευόμενος από τους κορυφαίους στρατηγούς του.

Υποβρύχια έκαναν επιθέσεις με τορπίλες σε πολεμικά πλοία του "εχθρού", την ώρα που μαχητικά και βομβαρδιστικά έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από τη θάλασσα και έριχναν βόμβες στους στόχους. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρακτορείο, επαινούσε τους άνδρες των υποβρυχίων και τους πιλότους για την ετοιμότητα και την… ευστοχία τους!

Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα έκαναν λόγο για τη διεξαγωγή μεγάλης άσκησης με πυρά πυροβολικού στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, χωρίς όμως να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.

thetoc

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ