Αναζητούν στρατηγικό επενδυτή


- Ο κύβος ερρίφθη για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Οι συνεταίροι, αποφάσισαν πως δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν μόνοι τους ζωντανή την επιχείρηση και προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο, προχωρούν στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τη συνέχιση της λειτουργίας της. 



Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζονται τη δεδομένη στιγμή για την τύχη του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, και για τα οποία έλαβε ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση παραγωγών – μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, την εξουσιοδότηση να προχωρήσει, φέρνοντας τα αποτελέσματα για την πλέον συμφέρουσα απόφαση.

Τα δυο σενάρια αφορούν είτε στην συγχώνευση του Συνεταιρισμού με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», είτε την εξαγορά του από την ομοειδή επιχείρηση «Νιτσιάκος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρικού Άρτας Λεωνίδα Τσιαντή, τα μέλη της Γενικής Συνέλευση έχουν ομόφωνα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει τις ενέργειες διερεύνησης της πιο συμφέρουσας λύσης, και εν προκειμένω ο ίδιος εξήγησε πως «Έχει ανατεθεί σε δυο διαφορετικές εταιρείες να «τρέξουν» δυο διαφορετικά επιχειρηματικά πλάνα τα αποτελέσματα των οποίων θα έρθουν να συζητηθούν σε επόμενη Γενική Συνέλευση.

Και στις δυο περιπτώσεις η εντολή είναι από κοινού με τους ενδιαφερομένους ήτοι στην μια περίπτωση με την «Πίνδο» που επιθυμεί να διερευνηθεί η δυνατότητα συγχώνευσης των δυο Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και στην δεύτερη με την Εταιρεία «Νιτσιάκος» που έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς του Συνεταιρισμού. Αυτό που θα ελεγχθεί είναι η καλύτερη λύση για το Συνεταιρισμό τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους», επισήμανε ο κ. Τσιαντής.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ