Σύσκεψη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της σύνδεσης Ιόνιας- Εγνατίας οδού


Σύσκεψη με αντικείμενο τα ζητήματα που θα προκύψουν με την επικείμενη σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία οδό, στην περιοχή Κοσμηράς του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Ηπείρου. 



Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επιδίωξη όλων είναι να μη προκληθούν προβλήματα μετά τη σύνδεση και για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια παρουσιάστηκαν σκέψεις για προσωρινές και μόνιμες λύσεις, που ήδη έχουν αποσταλεί και εγγράφως στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η έξοδος προς Ιωάννινα, με δεδομένο ότι ο φωτεινός σηματοδότης που σήμερα λειτουργεί στην Εγνατία προς Ιωάννινα, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο που θα υπάρξει.

Η άμεση λύση που προτείνεται είναι η διοχέτευση της κίνησης προς Ιωάννινα, Κακαβιά, Ζαγόρι και Κόνιτσα, να γίνεται μέσω του κόμβου Αβγού προς τη σημερινή Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Αθηνών και στον κόμβο Πεδινής να καταλήγουν μόνο τα οχήματα που κινούνται είτε προς Ηγουμενίτσα, είτε προς Μέτσοβο- Βόρεια Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, "υπάρχει κυκλικός κόμβος στο Αβγό που θα βοηθάει σημαντικά την κατάσταση για αυτούς που θα έρχονται από την Αθήνα για Γιάννενα- Κακαβιά, Κόνιτσα, Ζαγόρι. Δείξαμε- πρόσθεσε- και σκέψεις πάνω σε προκαταρκτική μελέτη με δύο κυκλικούς κόμβους που μελετάει η κ. Καλογιάννη με μια ομάδα μηχανικών, που θα βοηθάνε τον νυν κόμβο, ώστε να βελτιώσουν αρκετά τα πράγματα.

Όλοι συμφωνούν στην πρόταση να διοχετεύσουμε την κίνηση προς το λεκανοπέδιο στον κόμβο του Αβγού και τα άλλα να συνεχίζουν κανονικά στον κόμβο της Κοσμηράς". Τέλος ο Περιφερειάρχης εκτίμησε, με βάση το ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών, ότι η σύνδεση Ιόνιας- Εγνατίας μπορεί να γίνει σε ένα περίπου μήνα από σήμερα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ι. Λιόντος, στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε. και της Ε.Υ.Δ.Ε.Μ. (του Υπ. Υποδομών), ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπ. Υποδομών Ζ. Καρβούνη, τον Ανεξάρτητο Μηχανικό του έργου και την κατασκευάστρια ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που μαζί με τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είχαν κληθεί στη σύσκεψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ