«Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου»


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ την  ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 

"Κάθε τέλος, μία νέα αρχή" ΟΚ, μπορεί ο τίτλος να φέρνει στο νου αυτονόητα αποφθέγματα τύπου Πάουλο Κοέλιο αλλά είναι γεγονός, πλέον, ότι η 3η σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας φτάνει προς το «χειμωνιάτικο» τέλος της. 



Μετά από 11 προβολές ταινιών, 2 προβολές ντοκιμαντέρ, τη φιλοξενία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, τις παράλληλες δράσεις μας, την καθιερωμένη κοπή πίτας και ένα αποκριάτικο πάρτι που ακόμη δεν έχουμε ξεχάσει, ετοιμαζόμαστε να βάλουμε τα χειμωνιάτικα στην ντουλάπα.

Πριν, όμως, συμβεί αυτό δεν θα μπορούσαμε να σας αποχαιρετήσουμε με διαφορετικό τρόπο από το να απολαύσουμε παρέα μία ακόμη ταινία που άφησε το στίγμα της στην 7η τέχνη.

Το «Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου» (1940) βασίζεται στο θεατρικό έργο των Μπεν Χεχτ & Τσαρλς Μακ Άρθουρ με τίτλο «Πρώτη σελίδα» και σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου πρόκειται για την 19η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών ανάμεσα στις 100 κορυφαίες επιλογές του.

Όταν η ικανότατη δημοσιογράφος Χίλντι Τζόνσον (Ρόζαλιντ Ράσελ) ανακοινώνει στον πρώην σύζυγό της και αρχισυντάκτη της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, Γουόλτερ Μπερνς (Κάρι Γκραντ), ότι έχει αποφασίσει να αφήσει το χώρο της δημοσιογραφίας για να παντρευτεί τον καινούριο σύντροφό της (Ραλφ Μπέλαμι) και να αφοσιωθεί στο νοικοκυριό, ο Γουόλτερ σκαρφίζεται ένα σωρό τεχνάσματα για να την κάνει να αλλάξει γνώμη και να την ξανακερδίσει.

Βασισμένο σε γρήγορους και έξυπνους διαλόγους φαντάζει ιδανικό με τον καιρό που έχει γίνει για τα καλά ανοιξιάτικος, αποτελώντας έναν άκρως ευχάριστο επίλογο για την τρέχουσα σεζόν.

 Έναν επίλογο, βέβαια, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άτυπος μιας και ήδη έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε την επιστροφή μας στην καρδιά του καλοκαιριού με νέες προβολές – δράσεις και πολλές εκπλήξεις που θα δώσουν άλλο χρώμα στην καθημερινότητα της πόλης μας.

Από την πλευρά μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη για 3η συνεχή σεζόν, να σας υποσχεθούμε ότι σε λίγο καιρό από τώρα θα επανέλθουμε έτσι ώστε να σας προετοιμάσουμε για τα δρώμενα του καλοκαιριού και να σας καλέσουμε μία τελευταία φορά, για φέτος, στη σκοτεινή αίθουσα του «ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ» αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 17:00 το απόγευμα.

Τα λόγια του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη, Φεντερίκο Φελίνι, φαντάζουν ιδανικά (και) για την περίπτωσή μας: «Δεν υπάρχει κανένα τέλος. Δεν υπάρχει καμία αρχή. Υπάρχει μόνο ατελείωτο πάθος για ζωή.»

Από τον Βασίλη Γκορόγια (μέλος της Κ.Λ.ΑΡΤ) 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου (His Girl Friday, 1940) Σκηνοθέτης: Χάουαρντ Χοκς Σενάριο: Μπεν Χεκτ, Τσάρλς Λεντέρέρ, Μόρι Ρισκιντ Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ , Ρόζαλιντ Ράσελ, Ράλφ Μπέλαμι, Τζιν Λόκχαρτ Διάρκεια: 92' Ώρα Προβολής: 17:00

Είσοδος Ελεύθερη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ