Τρία σημαντικά οφέλη του μηλόξυδου


Το μηλόξυδο εκτός από συνοδευτικό για τις σαλάτες, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως «γιατροσόφι». 


Θεωρείται ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση διαφόρων ενοχλήσεων, από τα συμπτώματα της γρίπης έως τις μυρμηγκιές.



Δείτε παρακάτω τρία σημαντικά οφέλη του...

1. Μηλόξυδο και πέψη

Συνοδεύοντας ένα γεύμα πλούσιο σε άμυλο με μηλόξυδο, το άμυλο που δεν θα διασπαστεί κατά τη διαδικασία της πέψης θα αποτελέσει τροφή για τα «καλά» βακτήρια του εντέρου. Ορισμένα είδη μηλόξυδου, κυρίως όσα είναι πιο «θολά» και δεν έχουν υποστεί φιλτράρισμα, περιέχουν σημαντική ποσότητα προβιοτικών, μια ομάδα ωφέλιμων βακτηρίων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού.

2. Μηλόξυδο και ζάχαρο

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το μηλόξυδο έχει αντι-γλυκαιμική δράση, καθώς μπλοκάρει μερικώς τη διάσπαση του αμύλου, άρα και την απελευθέρωση σακχάρων στο αίμα. Πάντα βέβαια πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

3. Μηλόξυδο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων

Κάντε ένα μείγμα δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα μικρό ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Θα ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσουν τις φουσκάλες που προκαλείται από τα εγκαύματα.

 baby.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ