Πάνω από 5 εκ. ευρώ η ζημιά στην LAKY


- Μεγάλο πλήγμα για τους εργαζόμενους και την περιοχή 

Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμάται σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η ζημιά που υπέστη το εργοστάσιο ζωοτροφών LAKY που λειτουργεί στην Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα. 



Εξίσου όμως σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στην κοινωνία της περιοχής, καθώς οδηγούνται στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι ενώ θα στερηθούν πόροι και οι συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών LAKY (θυγατρική της εταιρείας ΒΙΚΗ), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ούτε η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής δεν ήταν αρκετή, για να αποτραπούν τα χειρότερα, αφού τα εύφλεκτα υλικά έγιναν στάχτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό στάθηκε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχος Κ. Σκούπρας, που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής δεκάδων πυροσβεστών που έφτασαν από τις γειτονικές περιοχές.

Από την επέμβαση της Πυροσβεστικής διασώθηκαν εγκαταστάσεις και μηχανήματα, με εκτιμώμενο κόστος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η εταιρεία παράγει το 50% των σκυλοτροφών που διατίθενται στην ελληνική αγορά και απασχολούσε περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Εκτός από τους μετόχους του εργοστασίου, στο σημείο βρέθηκαν και δεκάδες υπάλληλοι της εταιρείας που κοιτούσαν περίλυποι και αποσβολωμένοι τη φωτιά να καταστρέφει το εργοστάσιο που δίνει ψωμί στις οικογένειές τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ


Το δικό του μήνυμα απηύθυνε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου κ. Παπαγιάννης προς τους εργαζόμενους της LAKY.

«Έρχεται μια στιγμή που πιστεύεις πως όλα έχουν τελειώσει... μα τότε ακριβώς, είναι που γίνεται μια νέα αρχή! Ο απολογισμός της χθεσινής πυρκαγιάς αποκαρδιωτικός. Η laky Pet Food και οι άνθρωποι της όμως, δεν χάνουν το χαμόγελο τους, καθώς σήμερα ξημέρωσε μια νέα ημέρα για όλους!!!

Η καρδιά μας σήμερα, χτυπά ακόμη πιο δυνατά. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά προχωράμε!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ, όλους σας, για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που μας στείλατε αυτές τις δύσκολες ώρες. Η αγάπη σας, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να ξεκινήσουμε ξανά!!!».

 maxitisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ