Λύση για 30.000 συμβασιούχους του Δημοσίου


- Θα συζητηθεί διακομματική συναίνεση

Την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές. 
 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθενται να δώσουν διακομματικό άρωμα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποιεί συγχρόνως τους ΟΤΑ ότι δεν θα είναι εκείνοι που θα κρίνουν εάν επιτρέπεται ή όχι η ανανέωση των συμβάσεων σε πολλούς εργαζομένους.

Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι αφορά περί τις 30.000 συμβασιούχους.

Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η συναίνεση η κυβέρνηση θα αναθέσει στο ΑΣΕΠ την πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Το σκεπτικό του υπουργείου είναι πως δεν πρέπει να αναπαράγονται πολλές ταχύτητες εργαζομένων τη στιγμή που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενό τους είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
 
Newsroom ΔΟΛ
 http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ