Ηγουμενίτσα:Το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο με 210 κιλά χασίς


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας,... 



..οδήγησαν στη σύλληψη δυο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30 και 27 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών καθώς και της κλοπής τροχοφόρων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (24-04-2017) το πρωί, συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Παλιουρής Ιωαννίνων), οι δύο προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 30χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, εβδομήντα δύο (72) ανισοβαρή δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -210- κιλών και -962- γραμμαρίων, ενώ ο 27χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 30χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί την 17-04-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

 • -210- κιλά και -962- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα 
• ένα κινητό τηλέφωνο. 

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ