ΟΑΕΔ: 10.500 θέσεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ η προκήρυξη για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.



Το πρόγραμμα που έχει λάβει την τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Οργανισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Αν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης που έχει εκπονήσει και το πρόγραμμα, προέβλεπε τη δημοσιοποιησή του, πριν τις γιορτινές μέρες, τελικά επιλέχθηκε να μεταφερθεί μετά από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί το διάστημα ανάμεσα στις 24 με 28 Απριλίου 2017.

Προϋποθέσεις – Αμοιβές – Χρόνος Απασχόλησης


Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα γίνουν προσλήψεις στους δήμους, τις Περιφέρειες αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioiki.gr το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα περιλαμβάνει, την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ  μέχρι 12 μήνες και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Μάλιστα όπως μας ανέφεραν αρμόδιες πηγές θα υπάρχει και δυνατότητα ανανέωσης ορισμένων συμβάσεων για άλλον έναν χρόνο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.

Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

πηγή:aftodioiki.gr
 http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ