Στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων ο μετανιωμένος Λίλα


Προ ημερών διέρρευσε βίντεο στο διαδίκτυο με τον μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα, να κάνει απαξιωτικά σχόλια για τον Χριστιανισμό.

 Ο Αλβανός λίγες μέρες μετά εξέφρασε τη συγγνώμη του μέσω facebook, ενώ ήταν ενσωματωμένος στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας.



Την Πέμπτη (30/3) με τον δικηγόρο του και δικηγόρο του ΠΑΣ, Γιώργο Βήτα, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ο 31 ετών ποδοσφαιριστής μετέφερε στον Μητροπολίτη πόσο μετανιωμένος είναι και ζήτησε συγγνώμη. "Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του.
Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης" είπε ο Μητροπολίτης.

Ο Λίλα είπε: "Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα". Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής δώρισε στον Μητροπολίτη ένα σπάνιο κρασί, ενώ αυτός του έδωσε δύο βιβλία.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Λίλα και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Βήτας, είπε στο Sport24.gr: "Ο Άντι έχει μετανιώσει για αυτό που έγινε. Ήταν σε κακή κατάσταση, είχε να κοιμηθεί μια εβδομάδα. Μετά τη συνάντηση ένιωσε ανακουφισμένος. Αισθανόταν λυτρωμένος. Αυτομαστιγώθηκε, αλλά θέλει γενναιότητα να πάρεις αυτή την πρωτοβουλία. Δεν έβγαιναν τα λόγια του, αφού ήταν σε τρομερά άβολη θέση". 

Ο Λίλα, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση, αφού ζήτησε άδεια για να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook μετά τη συνάντηση: "Χρειάζεται να είσαι δυνατή προσωπικότητα για να πεις συγνώμη, αλλά να είσαι ακόμα ισχυρότερη για να συγχωρέσεις".

 sport24.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ