Γραφείο Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης και ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αρταίων


Δυο νέες πολύ σημαντικές δομές εγκαινίασε χθες το μεσημέρι ο Δήμος Αρταίων. 

Πρόκειται για το Γραφείο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας, της Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης και για το ΚΕΠ Υγείας, που στόχο έχουν την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα εύρεσης εργασίας, επιχειρηματικότητας και βέβαια πάνω σε θέματα υγείας. 



«Ξεκινά η λειτουργία δυο πολύ βασικών δομών για το Δήμο μας. Πρόκειται για ενημερωτικές πύλες, μέσω των οποίων οι συμπολίτες μας θα μπορούν να μαθαίνουν ο, τι τους αφορά πάνω σε βασικά ζητήματα, όπως είναι βεβαίως η υγεία, αλλά και η απασχόληση, η αγροτική παραγωγή, που για την περιοχή μας είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης και η επιχειρηματικότητα.

Σε καμία περίπτωση δεν ερχόμαστε να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους φορείς που χρόνια τώρα ασχολούνται με τα παραπάνω θέματα, αλλά θέλουμε να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμπολιτών και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Βασικός στόχος του Γραφείου Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Απασχόλησης του Δήμου Αρταίων είναι η ενεργοποίηση και ο συντονισμός υπηρεσιών του Δήμου και λοιπών φορέων, όπως το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον ΟΑΕΔ, τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Άρτας, την ΕΤΑΝΑΜ κτλ με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και της συρρίκνωσης του τοπικού επιχειρηματικού δυναμικού.

Οι ενδεικτικές δράσεις που υλοποιεί το Γραφείο είναι οι ακόλουθες:

• Ενημέρωση επιχειρήσεων σχετικά με προγράμματα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους και χρηματοδοτικά εργαλεία.
• Ενημέρωση αγροτών για σεμινάρια εκπαίδευσης, επιδοτήσεις, δυνατότητες συμμετοχής σε εκθέσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης συνεταιρισμών.
• Διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων και συναντήσεων στο σύνολο των Δημοτικών Διαμερισμάτων για τη διευκόλυνση πρόσβασης των πολιτών στην πληροφόρηση.
• Αποστολή ηλεκτρονικής εξατομικευμένης πληροφόρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα για νέα προγράμματα, σεμινάρια και θέσεις εργασίας.
• Ενημέρωση ανέργων σχετικά με θέσεις εργασίας, προγράμματα κατάρτισης, καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Το γραφείο βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο ισόγειο του Δημαρχείο Άρτας. Το τηλ. Επικοινωνίας είναι το 2681362100 και το email: epixeirein@arta.gr

 ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ


Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) είναι μια νέα δημοτική δομή για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου Αρταίων με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας στη χώρα μας.

Το ΚΕΠ Υγείας θα προτείνει στους υγιείς πολίτες να κάνουν επισκέψεις και εξετάσεις σε ιατρούς, με έμφαση τα εξής απειλητικά νοσήματα: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα.

Επίσης, το ΚΕΠ Υγείας είναι υπεύθυνο για την οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την προώθηση υγιών συμπεριφορών για την αποφυγή απειλών της υγείας. Οι δημότες θα ενημερώνονται με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα σε σχέση με την ηλικία, το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν.

Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό, ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας για τη χρονική στιγμή που πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Οι ενδεικτικές δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας είναι οι ακόλουθες:

> Δημιουργία ιατρικού φακέλου δημότη, εάν ο πολίτης το επιθυμεί, μέσω ειδικού λογισμικού
> Θα παρέχεται λίστα με παρόχους ιατρούς από το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας στον κάθε πολίτη. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, το Νοσοκομείο Άρτας και συλλόγους που ασχολούνται με τα θέματα υγείας όπως Σύλλογος Αιμοδοτών, Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος ΑμεΑ, Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας, Σύλλογος κατά του καρκίνου του μαστού «Επιστήθιοι Φίλοι» κ.α.
> Οι πάροχοι ιατροί αλλά και ο ίδιος ο δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω του ΚΕΠ Υγείας
> Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ
> Αυτόματη ενημέρωση για ιατρικές εξετάσεις

Το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας είναι από Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9:00 ως τις 13:00 στο Δημαρχείο Άρτας (ισόγειο).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ