Προσοχή! Νέα μόδα στο διαδίκτυο βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά


Μια νέα «μόδα» που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, έχει κατακλύσει τον τελευταίο χρόνο το διαδίκτυο και έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς γονείς.



Πρόκειται για την «πρόκληση της γόμας», κατά την οποία τα παιδιά τρίβουν γόμες πάνω στο δέρμα τους με δύναμη και στο τέλος συγκρίνουν τις πληγές, ώστε ο πιο τραυματισμένος παίκτης να είναι ο νικητής. Μάλιστα, καταγράφουν όλη τη διαδικασία σε βίντεο και το μοιράζονται μεταξύ τους.

«Η πρόκληση της γόμας μπορεί να προκαλέσει πόνο, εγκαύματα στο δέρμα, ουλές και τοπικές λοιμώξεις. Σε σοβαρές όμως σπάνιες περιπτώσεις, είναι πιθανό να επέλθει απειλητική για τη ζωή του παιδιού σήψη, γάγγραινα και απώλεια των άκρων», δήλωσε ο Δρ. Michael Cooper, Διευθυντής του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Staten Island στη Νέα Υόρκη.

«Τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να αποικίσουν επάνω στις γόμες που τρίβονται στο δέρμα. Οι γόμες κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, όπως βινύλιο, πλαστικά και συνθετικές ύλες και έχουν μικροσκοπικές ρωγμές που παρέχουν ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.

Πολλά παιδιά βάζουν μετά τις γόμες στο στόμα, γεγονός που τις καθιστά άμεσα επικίνδυνες πηγές για πολυμικροβιακές λοιμώξεις που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν», συμφώνησε ο Δρ. Robert Glatter, Παθολόγος στα Επείγοντα Περιστατικά στο Νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας:

«Αν βρείτε ανεξήγητες εκδορές ή πληγές στα χέρια ή τα πόδια του παιδιού σας, είναι ζωτικής σημασίας να το ρωτήσετε αν έχει εμπλακεί σε αυτή την πρόκληση».

infokids.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ