Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ διεκδικεί το ΔΣ του Νοσοκομείου


- Προσπάθεια να δρομολογηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου 

Την έγκριση ένταξης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκειμένου άμεσα μετά από πολλά χρόνια να δρομολογηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του νοσηλευτικού Ιδρύματος του νομού μας, διεκδικεί το Διοικητικό του Συμβούλιο. 



Μάλιστα ήδη φαίνεται ότι υπάρχουν θετικές προσλαμβάνουσες για την ένταξή του καθόσον ο φάκελος του σχετικού αιτήματος υπαγωγής για το νοσοκομείο Άρτας εμφανίζεται με υψηλό ήδη ποσοστό ωριμότητας, ένεκα άλλων αντιστοίχων για άλλες περιφερειακές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας.

Προς τούτο έχουν ήδη γίνει δυο συσκέψεις, εκ των οποίων η δεύτερη μόλις χτες σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Άρτας, με την παρουσία και περιφερειακών στελεχών διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες και στη δεύτερη αυτή συνάντηση δρομολογήθηκε η συνέχιση των διαδικασιών για την ένταξη της πρότασης.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας, έχοντας έτοιμη την προμελέτη προχωρά και σε όλες τις υπόλοιπες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να ενταχθεί η πρότασή για προϋπολογισμό έργου 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, γνωστό περισσότερο ως νέο ΕΣΠΑ.

Ασφαλώς πλην της αυξημένης ωριμότητας της πρότασης, που καθόσον αυτά τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα ως προς την έγκριση του προγράμματος, εντούτοις αξίζει να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή υγειονομική μονάδα δεν είχε αποσπάσει σε περιφερειακό επίπεδο κανενός είδους χρηματοδοτήσεις από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, κι ως εκ τούτου οι υποδομές της χρίζουν αναβάθμισης.

ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης