Στύλιος:Καταργείται η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής


«Λευκή επιταγή σε βάρος της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δίνει η Κυβέρνηση με σχετική τροπολογία» αναφέρει ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος. (Βίντεο)






Κατά την προσφιλή της τακτική, αναφέρει ο Βουλευτής, η Κυβέρνηση εμφανίζει αιφνιδιαστικά τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ουσιαστικά ανατρέπεται ο υφιστάμενος τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, παρόλο που η διαδικασία είχε την αποδοχή του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των κομμάτων της Βουλής όταν είχε ψηφιστεί.

Μέσω της τροπολογίας, χωρίς κανένα απολύτως επιστημονικό κριτήριο, δεν υπολογίζονται οι βασικοί τίτλοι σπουδών των σχετικών τμημάτων των πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Όλες οι εξουσίες παραχωρούνται στον Υπουργό Παιδείας ώστε να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστοί πίνακες για την πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο πρώτος πίνακας θα περιλαμβάνει τους πτυχιούχους των συγκεκριμένων τμημάτων, ενώ ο δεύτερος τους υπόλοιπους πτυχιούχους με κριτήρια που θα περιλαμβάνουν ακόμη και σεμινάρια. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η βιομηχανία των μεταπτυχιακών ,αναφέρει ο κ Στύλιος.

Οι πτυχιούχοι των παιδαγωγικών τμημάτων θα στρέφονται στην Κύπρο και στη Βουλγαρία προκειμένου να υπάρχει ελπίδα ένταξης στο δεύτερο πίνακα ενώ οι οικογένειές τους για άλλη μια φοράθα χρεωθούν το κόστος.

Η τροπολογία είναι σε βάρος της νέας γενιάς και των πτυχιούχων που αγωνιούν να βρουν εργασία και η αξιωματική αντιπολίτευση θα την καταψηφίσει καταλήγει ο κ. Στύλιος, ζητώντας από την Κυβέρνηση να την αποσύρει.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ