Δείτε τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί της Ξάνθης


- Ο ιμάμης, που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού συνελήφθη - Στα εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα πιστόλια 

 Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης.



Οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν κρυμμένα, και μάλιστα μέσα στο μιναρέ του τζαμιού,  δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και τριάντα φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων πριν από λίγες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο ιμάμης έχει πλέον συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Στο τζαμί βρέθηκε ακόμη και ένα φλόμπερ. Η υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή, με δεδομένο επιπλέον και το χώρο που βρέθηκε ο οπλισμός, αλλά και την ιδιότητα του φερόμενου κατόχου του.


Φωτογραφία των όπλων και των φυσιγγίων που δημοσιεύει η ιστοσελίδα antifonitis.gr

Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.


Ωστόσο, σύμφωνα με  πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ από την Ξάνθη,  αφού η υπόθεση πήρε έκταση στα Μέσα Ενημέρωσης ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO (της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο αποδίδει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι το καλοκαίρι, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μόλις χθες, ο αυτοεξόριστος πρώην διευθυντής της Τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν (της αγγλόφωνης έκδοσης) είχε αναρτήσει στο twitter μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι πληροφορίες του από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι έχουν αυξηθεί οι μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.



protothema.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ