Αθήνα-Γιάννενα με 36,80 ευρώ


-Πόσο θα στοιχίζουν τα νέα διόδια σε Ιόνια και Ολυμπία Οδό

Οι αυτοκινητόδρομοι που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη στη Δυτική Ελλάδα και ξεκίνησαν το 2007 με την υπογραφή των συμβάσεων, φτάνουν στο τέλος τους.



Καταληκτική ημερομηνία για την πλήρη λειτουργία της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού είναι ο Αύγουστος οπότε και αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία και οι σταθμοί διοδίων.

Η παράδοση όμως σε πλήρη λειτουργία των νέων αυτοκινήτοδρομων και η μείωση του χρόνου ταξιδιού από Αθήνα μέχρι Γιάννενα δεν έρχεται μόνη της, αλλά με την εκτόξευση του κόστους της διαδρομής.

Οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους, περίπου 400 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητοδρόμων (Ιόνια και Ολυμπία) τα οποία θα διανύουν καταβάλλοντας ένα αρκετά υψηλό κόστος.

Το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 6,2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Το ύψος των διοδίων που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννινα υπολογίζεται στα 37 ευρώ.

Από Αθήνα μέχρι Ρίο, το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ. Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ. Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ.

Ετσι, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 36,80 ευρώ.

 http://patrastimes.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης