Δήλωση Στύλιου με αφορμή την παράδοση του τμήματος Καμπή-Άρτα


«Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που δεν προσκάλεσαν κανένα Βουλευτή της αντιπολίτευσης στην παράδοση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος



Και σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι... παράλληλα θα ήθελα να θυμίσω τα ακόλουθα :

Οι 4 μεγάλοι οδικοί άξονες (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου-Ιονία Οδός-Ε 65- Ολυμπία Οδός) σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν το 2008 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή.

Τα έργα σταμάτησαν το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το 2013 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες κατάφερε να επανεκκινήσει τα έργα με το Υπουργείο Ανάπτυξης να έχει εξασφαλίσει 650 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η «περήφανη» διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 οδήγησε στα capitalcontrols, στην στάση πληρωμών του δημοσίου (ΠΔΕ) και στην κατάρρευση των εισροών των κοινοτικών πόρων.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω τα έργα σταμάτησαν. Η επανεκκίνησή τους κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 465 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση των εργολάβων για την διακοπή των έργων.

Υπενθυμίζω στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και στους αρμόδιους Υπουργούς ότι τα έργα δεν τους ανήκουν. Σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους πριν από αυτούς. Θα υπάρχουν και μετά από αυτούς.

Τα δημόσια έργα δεν ανήκουν σε κανέναν Υπουργό, σε κανένα κόμμα, σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στους πολίτες. Γιατί τα έργα αυτά άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα δημοπρατεί, άλλος υπογράφει τις συμβάσεις και άλλος κόβει τις κορδέλες. Ας το έχουν υπόψη τους».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ