Ακόμα και με μουλάρια έρχεται το χασίς από την Αλβανία


- Μόνο στην Ήπειρο κατασχέθηκε σε ενάμιση μήνα πάνω από 1,5 τόνος 

Με παραγωγή ρεκόρ στις φυτείες Ινδικής κάνναβης η Αλβανία βομβαρδίζει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα και την Ιταλία από ξηρά και από θάλασσα με τεράστιες ποσότητας χασίς. 



Μόνο στην Ήπειρο, μόλις σε ενάμιση μήνα από τις αρχές του χρόνου, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει πάνω από 1,5 τόνο χασίς έναντιν 3,7 τόνων το 2016 και μόλις 400 κιλών το 2015!

Σε αυτό, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το «Έθνος της Κυριακής» οι σημαντικές ποσότητες αλβανικού χασίς που έχουν κατασχεθεί πρόσφατα από τις λιμενικές αρχές στον άξονα Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.

Η αλβανική μαφία επιστρατεύει ταχύπλοα, φορτηγά αλλά και... άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια. Η αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα κατηγορεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι ο κρατικός μηχανισμός συνεργάζεται στη διακίνηση και ότι με τα χρήματα από τα ναρκωτικά χρηματοδοτεί την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, εν όψει της κάλπης του Ιουνίου.

Πρόσφατο ενδεικτικό περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της 17ης Φεβρουαρίου όταν ύστερα από έλεγχο Ελλήνων αστυνομικών και τελωνειακών μέσα σε φορτηγό που εγκατέλειψε ο Αλβανός οδηγός του, βρέθηκε σε ειδική κρύπτη ένας τόνος χασίς. Η ποσότητα ήταν σε πακέτα, που χρειάστηκαν ώρες να μεταφερθούν και να στοιβαχθούν στις αποθήκες.

Την ίδια ώρα στην Αδριατική είναι σε εξέλιξη ένας καθημερινός πόλεμος ανάμεσα στις Ιταλικές αρχές και τα αλβανικά ταχύπλοα που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες κυρίως ακατέργαστης κάνναβης.

Παρά τη γενικευμένη αναδίπλωση του Έντι Ράμα, που προσπαθεί πλέον να εμφανιστεί πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Ιταλικές αρχές, η αλβανική αφερεγγυότητα είναι εμφανής και στην Αδριατική - όπου οι βαρόνοι των ναρκωτικών αλωνίζουν με ταχύπλοα και... πλούσιο εμπόρευμα.

(Φωτογραφία αρχείου)
 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ